Συλικιώτης: Μείωση δημόσιου χρέους για αντιμετώπιση κρίσης

"Πρέπει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το δημόσιο χρέος που έχει επιβληθεί στους λαούς μέσα από πολιτικές εξάρτησης και διευρύνεται από τις μνημονιακές πολιτικές.

Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση του δημόσιου χρέους οδηγεί στον αδιέξοδο δρόμο της ύφεσης και της κρίσης.

Σήμερα λοιπόν είναι ανάγκη παρά ποτέ να προωθηθούν πολιτικές για άμεση μείωση του δημοσίου χρέους, είτε με επαναδιαπραγμάτευση είτε με διαγραφή. Διαφορετικά καμία χώρα δεν θα μπορέσει να εξέλθει από τον φαύλο κύκλο της κρίσης."

Αυτά

τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θέμα της συζήτησης ήταν η επερχόμενη Διάσκεψη Κορυφής της ομάδας G7 στις 7-8 Ιουνίου.

Ο κ. Συλικιώτης επισήμανε πως η Διάσκεψη Κορυφής των G7 θα συζητήσει δημοσιονομικές πολιτικές για αντιμετώπιση της κρίσης. Τόνισε δε πως όσο συνεχίζεται η τυφλή προσήλωση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της σκληρής λιτότητας όχι μόνο δεν θα υπάρξει ανάπτυξη αλλά θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση των λαών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην ανάγκη να αναχαιτιστεί η συγκέντρωση ολοένα και περισσότερου πλούτου στα χέρια μιας χούφτας ανθρώπων, καθώς, όπως εξήγησε, αυτό αποτελεί τη βαθύτερη αιτία των οικονομικών κρίσεων που οδηγούν χώρες στην χρεοκοπία και τους λαούς στη φτωχοποίηση ενώ οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αυξάνουν τα κέρδη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα