Σύλληψη «στρατιώτη» στη Νιγηρία: Καμουφλαρισμένο χόρτο σε κρέμες για Κύπρο

Ένας υποτιθμένεος στρατιώτης, ο Hayatu Galadima, και ένας ύποπτος συνεργός, ο Hamisu Adamu, συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Ναρκωτικών (NDLEA) της Νιγηρίας, ενώ φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά, πυρομαχικά και εξοπλισμό επικοινωνίας, μεταξύ άλλων, σε ληστές στην πολιτεία Kaduna, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της  χώρας Femi Babafemi. Ένας από τους προορισμούς φαίνεται να ήταν η Κύπρος

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Nation, oι ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από περιπολία ομάδα αξιωματικών της NDLEA κατά μήκος της οδού Gwagwalada Express,

Abuja στις 30 Σεπτεμβρίου, είπε ο Babafemi.

«Πυρομαχικά 21 RLA 7,45 mm κρυμμένα σε μπουκάλι νερό. 16 πακέτα νέου αμφίδρομου ραδιοφώνου (walkie-talkie), τέσσερις μάσκες κεφαλής στρατού. πορτοφόλι που περιέχει στρατιωτική ταυτότητα, 1USD, 2 FCMB, 1 First Bank, 1 Ecobank, 1 UBA, 1 κάρτα ATM της Skye Bank. περιτυλίγματα κάνναβης sativa,δισκία τραμαδόλης,  τρία πακέτα κάρτας SIM MTN, δύο 9mobile και ένα Airtel, ένα iPhone 12 pro,  ένα Samsung A31,  και ένα τηλέφωνα Nokiα,  μία τσάντα Bagco που περιείχε προσωπικά αντικείμενα, καθώς και ένα γαλόνι φοινικέλαιο »βρέθηκαν, είπε.

Ενώ ο Hayatu Galadima ισχυριζόταν ότι είναι Λοχίας που υπηρετούσε στο Ibadan, είπαν ότι μετέφεραν τα ευρύματα στο Kaduna και στο Kano. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι οι ύποπτοι μπορεί να είχαν επαφές με ληστές στα βορειοδυτικά και πιθανότατα μετέφεραν τα πυρομαχικά και τα αμφίδρομα ραδιόφωνα σε ληστές οι οποίοι σήμερα έχουν εξοστρακιστεί λόγω της αναστολής των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις πολιτείες Zamfara, Sokoto και Kaduna », δήλωσε ο Babafemi.

«Αξιωματικοί ναρκωτικών που συνδέονται με ορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών στο Λάγος κατάσχεσαν διάφορα μεγέθη παράνομων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων 40 γραμμαρίων κοκαΐνης που κρύβονταν σε πιστοποιητικό πτυχίου του Πανεπιστημίου του Ούγιο, με προορισμό την Αυστραλία. 280 γραμμάρια κάνναβης κρυμμένα σε μπουκάλια κρέμας σώματος με προορισμό την Κύπρο, 400 γραμμάρια τραμαδόλης τοποθετημένα σε πλαστικά μπουκάλια με κατεύθυνση την Αυστραλία και 1 κιλό Μεθαμφεταμίνη κρυμμένη σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων με προορισμό το Χονγκ Κονγκ ».

Άλλα ναρκωτικά κατασχέθηκαν επίσης σε διάφορα μέρη της χώρας, είπε ο Μπαμπαφέμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα