Συμφωνία 2,6 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς UNDP για στήριξη ΔΕΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε συμφωνία ύψους 2,6 εκατ. ευρώ με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για να βοηθήσει το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ).

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι αυτή είναι η 15η συμφωνία με το UNDP και καταδεικνύει την ισχυρή προσήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης και συμφιλίωσης στην Κύπρο.

Μέσω

του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η νέα χρηματοδοτική συνδρομή θα συμβάλει στις προσπάθειες της ΔΕΑ να ανακτήσει, να ταυτοποιήσει και να επιστρέψει τους αγνοούμενους στις οικογένειές τους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει το έργο των δικοινοτικών ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών επιστημονικών ομάδων που συμμετέχουν σε όλα τα στάδια των εργασιών της ΔΕΑ.

Οι δραστηριότητες αυτές συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των αμοιβαίων ανησυχιών και ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων, ενώ παράλληλα παρέχουν ανακούφιση στις οικογένειες των αγνοουμένων, αποτελώντας μια ζωτικής σημασίας πτυχή των συνολικών προσπαθειών συμφιλίωσης στο νησί.

Από το 2006, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ο μεγαλύτερος χορηγός χρηματοδοτικής βοήθειας προς τη ΔΕΑ, η οποία ανέρχεται σε σχεδόν 38,5 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας στην ταυτοποίηση 1044 από τους 2022 αγνοούμενους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα