Συμμαχία ΗΠΑ - Σ. Αραβίας κατά του ISIS

Την ανάγκη να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος συζήτησε με τον Σαουδάραβα ομόλογο του, Αντέλ Τζουμπέιρ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε μια εκτός προγράμματος συνάντησή που είχαν χθες Τρίτη, μια μέρα μετά από επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας σε τρεις πόλεις της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Κέρι και ο Τζουμπέιρ συζήτησαν επίσης και την ανάγκη για μία πολιτική μετάβαση στη Συρία, την κατάσταση στη Λιβύη, την προσπάθεια να

βρεθεί πολιτική λύση στην Υεμένη και πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ των Ισραηλινών και Παλαιστινίων, είπε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Εν τω μεταξύ, ο Σαουδάραβας Βασιλιάς τόνισε ότι η χώρα του θα πολεμήσει με "σιδηρά πυγμή" εκείνους που στοχεύουν τη νεολαία της χώρας.

"Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το έθνος του Ισλάμ είναι να διατηρήσει πραγματικό πλούτο και ελπίδα για το μέλλον της νέας γενιάς που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του εξτρεμισμού και κακόβουλων παροτρύνσεων που την ωθούν σε αφύσικες συμπεριφορές και πρακτικές", τόνισε ο Σαλμάν σε ομιλία του σηματοδοτώντας το τέλος του Ραμαζανιού.

"Θα επιτεθούμε με σιδηρά πυγμή σε εκείνους οι οποίοι στοχεύουν τα μυαλά τις σκέψεις και τις συμπεριφορές της πολύτιμης νεολαίας μας", πρόσθεσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς.

Οι επιθέσεις της Δευτέρας κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα, στην ανατολική πόλη Κατίφ, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας της χώρας, και έξω από το Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιήθηκαν μέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, στην Τουρκία, το Μπαγκλαντές και το Ιράκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα