Συμμετοχή Ε/κ και Τ/κ πολιτικών σε εκδήλωση στην Ιρλανδία

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Φόρουμ Κυπριακού Διαλόγου συμμετείχαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), ο Γενικός Γραμματέας Ασίμ Ακάνσοϊ και ο Γραμματέας Εξωτερικών Υποθέσεων του ΡΤΚ Φικρί Τορός συμμετάσχουν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Φόρουμ Κυπριακού Διαλόγου στο Δουβλίνο και το Μπέλφαστ μεταξύ 6-11 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τον τίτλο «Ο αντίκτυπος της ειρηνευτικής διαδικασίας της Βόρειας Ιρλανδίας».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ,

του ΔΗΣΥ, των Πρασίνων, της ΔΗΠΑ, ο πρώην Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο πρώην Τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί. Επίσης, από τ/κ πλευράς συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος του Λαού.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης συζητήθηκε η ειρηνευτική διαδικασία της Βόρειας Ιρλανδίας. Την Ειρηνευτική Διαδικασία της Βόρειας Ιρλανδίας παρουσίασε στους συμμετέχοντες ο πρώην διπλωμάτης Tim O'Connor, ο οποίος συμμετείχε και στη συμφωνία της "Μεγάλης Παρασκευής".

Η κυπριακή αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τις εργασίες της στο Μπέλφαστ από αύριο. Αναφέρεται ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με πολλούς θεσμικούς και πολιτικούς αξιωματούχους για το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα