Συνάντηση Αννίτας με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Selim Sfeir. Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την ιδιαίτερη έμφαση που αποδίδει το Σώμα στην άριστη συνεργασία με την θρησκευτική κοινότητα των Μαρωνιτών της Κύπρου, τόσο στο επίπεδο του Εκπροσώπου

στη Βουλή όσο και στο επίπεδο της Εκκλησίας και κοινωνικών συνόλων.

Η κ. Δημητρίου τόνισε την μεγάλη αξία της μαρωνιτικής παράδοσης, κουλτούρας και πολιτιστικής κληρονομιάς για την Κύπρο, αναφέρθηκε στις ενέργειες στήριξης των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων στον Κορμακίτη και στην Καρπάσια και στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος στα χωριά Αγία Μαρίνα και Ασώματος, τα οποία τελούν υπό καθεστώς στρατιωτικής ζώνης και η πρόσβαση των νόμιμων ιδιοκτητών σε αυτά απαγορεύεται από τις κατοχικές αρχές.

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για πλήρη αξιοποίηση της αποστολής της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Ολγκίν Κουεγιάρ, για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη ουσιαστικών  συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό Πρόβλημα, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου, ευχαρίστησε με τη σειρά του την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για όλες τις έως σήμερα πρωτοβουλίες στήριξης των Μαρωνιτών της Κύπρου.  Ανέπτυξε στην κ. Δημητρίου τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στην ανοικοδόμηση του ιστορικού Μοναστηριού του Προφήτη Ηλία και την άρση των εμποδίων για επισκέψεις και τέλεση λειτουργιών καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην πρόσβαση της Αγίας Μαρίνας και του Ασώματου.  Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Sfeir εξέφρασε την πλήρη συμφωνία και στήριξή του στην προσπάθεια για συνολική επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος και χαρακτήρισε κάθε εγχείρημα που φέρνει τους ανθρώπους κοντά ως επένδυση στην ειρήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα