Συνάντηση με τον Υπ.Παιδείας, ζητά η ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ, ζητά επείγουσα συνάντηση με το Υπουργό Παιδείας με σκοπό την εξεύρεση διεξόδου από το αδιέξοδο που προδιαγράφεται, όπως αναφέρει, για τη νέα σχολική χρονιά.

Σε ανακοίνωση την ανακοίνωση η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι οι μέχρι τώρα προβληματισμοί της Οργάνωσης για την ομαλή έναρξη της χρονιάς, "μετατρέπονται σε βάσιμες και εντονότατες ανησυχίες αφού, αυτή αναμένεται ότι θα αρχίσει με πρωτοφανή και τεράστια προβλήματα που σχετίζονται με τη μη σωστή και μη έγκαιρη στελέχωση

των σχολείων, επηρεάζοντας αρνητικά την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους". Προσθέτει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την επανάληψη της πλήρωσης αναγκών σε προσωπικό με διορισμούς αντικατάστασης αντί με συμβάσεις.

Συνεχίζοντας η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι τα κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα που έθεσε "παραμένουν χωρίς ουσιαστική επίλυση εφόσον οι προτάσεις και εισηγήσεις που εμπεριέχονται στην επιστολή, δεν παρουσιάζουν έναν επαρκή και αποτελεσματικό σχεδιασμό διαχείρισης, αλλά θεωρητικές και αποσπασματικές ρυθμίσεις οι οποίες δεν έχουν τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Οικονομικών".

Η ΠΟΕΔ δηλώνει με σαφήνεια ότι δεν αποδέχεται και δεν συμβιβάζεται με την εισαγωγή καινοτομιών ή/και πολιτικών στην εκπαίδευση όταν αυτές δεν επιλύουν επί της ουσίας και σε βάθος χρόνου τα προβλήματα με καίριο τρόπο και, κυρίως, όταν, αυτές δεν στηρίζονται σε γερά και σταθερά θεμέλια.

Στόχος της ΠΟΕΔ, αναφέρει, είναι οι συγκεκριμένες διευθετήσεις και ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της εκπαιδευτικής καθημερινότητας προς όφελος των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του σχολείου, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τη βελτίωση των επιδόσεων και των μαθησιακών αποτελεσμάτων των παιδιών, αναφέρεται περαιτέρω.

Η ΠΟΕΔ τονίζει ότι πρέπει να εξευρεθούν λύσεις και αναμένει από το Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έγκαιρα. "Σε αντίθετη περίπτωση το Υπουργείο πρέπει να είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία και κυρίως απέναντι στα παιδιά που ασφυκτιούν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της μαθησιακής διαδικασίας. Ενώ οι λύσεις γι’ αυτά είναι προφανείς, η Αρμόδια Αρχή τους τις αρνείται", καταλήγει η ΠΟΕΔ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα