Συνάντηση ΠτΔ με αντιπροσωπεία της Exxon στη Νέα Υόρκη

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, αντιπροσωπεία της εταιρείας Exxon.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους  σχεδιασμούς της εταιρείας στα τεμάχια της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στα οποία δραστηριοποιείται.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι ενέργειες

της Κυπριακής Κυβέρνησης για υλοποίηση των σχεδιασμών της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, Συνέταιρο της επενδυτικής εταιρείας CVC Capital Partners Advisory.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εμπειρία της εταιρείας σε σχέση με τις πρόσφατες επενδύσεις που πραγματοποίησε στην Κύπρο στον νευραλγικό τομέα της Υγείας, αλλά και το περιθώριο μελλοντικών επενδύσεων σε τομείς ενδιαφέροντος όπως η Υγεία, οι Υποδομές και η Παιδεία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει επανειλημμένως επισημάνει πως η προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων στη χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών της Κυβέρνησης.

ΠτΔ και Πρωθυπουργός Ιράκ συζήτησαν για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας δυο χωρών

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ιράκ συζήτησαν την Πέμπτη σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ αλ Σουντάνι.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί διαχρονικά φιλικές σχέσεις με το Ιράκ, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για συνεργασία, για τις οποίες, όταν διατελούσε Υπουργός Εξωτερικών, συζητούσε με τον Ιρακινό ομόλογο του σε διάφορες συναντήσεις τους.

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση παρέχει την ευκαιρία να εξετάσουν τρόπους ενίσχυσης και επέκτασης των διμερών σχέσεων.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Ιράκ είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η διμερής συνεργασία Κύπρου – Ιράκ.

Είπε ακόμη ότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για να επισκεφθεί τη χώρα.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, θα μεταβεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Ιράκ για προετοιμασία μιας επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βαγδάτη.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Το Κυπριακό είναι στον πυρήνα-Η λύση δύο κρατών δεν είναι αποδεκτή
 

Keywords
Τυχαία Θέματα