Συνάντηση ΠτΔ με Οδυσσέα – Στα χέρια Χριστοδουλίδη η έκθεση της ΕΥ

Την πρώτη συνάντηση τους είχαν το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, μετά τη σύγκρουσή τους εξαιτίας των εκθέσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το κόστος της μετακίνησης των παιδιών του Προέδρου Χριστοδουλίδη και τα επιδόματα που λάμβανε όταν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επίδοση από τον Γενικό Ελεγκτή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ετήσιας έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Η παράδοση της

έκθεσης έγινε παρουσία συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας και ανώτερων υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνεται από δημοσιογραφικές πηγές.

Στην παρουσία των καμερών ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε σε ερωτήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τη διάρθρωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Από κυβερνητικής πλευράς, στη συνάντηση πήραν μέρος η υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική και ο διευθυντής του Προεδρικού Γραφείου Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι δεν έγινε ειδική αναφορά στις ανακοινώσεις με τις καταγγελίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια να γίνει κατανοητός ο τρόπος χειρισμού των καταγγελιών από την Ελεγκτική Υπηρεσία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορεί μια καταγγελία να καταλήξει στα σκουπίδια επειδή θεωρείται μικρή".

Διαβάστε επίσης: Στην Κύπρο αύριο ο ΥΠΕΞ Ισραήλ - Ανακοινώσεις για ανθρωπιστικό διάδρομο

Πηγή: ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα