Συνάντηση Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας με Υφ. Έρευνας

Για τη νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική «Όραμα 2035», η οποία μέσα από πρακτικές εισηγήσεις προσδίδει τον προσανατολισμό για την αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, ενημέρωσαν την Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ) Τ. Κληρίδης και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δρ Α. Ασσιώτης τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής

Πολιτικής Φ. Χατζηζαχαρία και τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Σ. Χειμώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την συνάντηση αναφέρθηκε ότι η υλοποίηση της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής έχει αρχίσει από το 2022 αφού μεγάλος αριθμός δράσεων περιλαμβάνεται στο εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τονίστηκε επίσης η σημαντική συμβολή του Υφυπουργείου στην υλοποίηση της Στρατηγικής, αφού το Υφυπουργείο έχει οριζόντιο ρόλο στην επίτευξη του οράματος.

Ο Υφυπουργός καλωσόρισε την ενημέρωση που έγινε από το Συμβούλιο και δήλωσε την ετοιμότητα του να συνεργαστεί στενά με το ΣΟΑΚ, τόσο για την υλοποίηση της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής όσο και για άλλα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη προώθησης του τομέα της γεωργικής τεχνολογίας, η οποία θα επιφέρει πολλά θετικά στον τομέα της γεωργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα