Μυρίζει μπαρούτι η Παιδεία- Κόντρα μεταξύ ΟΕΛΜΕΚ- Οργ.Γονέων

Έντονη ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Νικηφόρου, Προέδρου της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, για το απρόοπτο με την ΟΕΛΜΕΚ.

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive τόνισε ότι ήταν απαράδεκτη από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ η αντίδραση για τη συμμετοχή στον διάλογο, ενώ σε σχέση με το εάν είχαν προσκληθεί,

τόνισε ότι έλαβαν πρόσκληση.

Εξήγησε ότι είχαν αποχωρήσει ως ένδειξη καλής θέλησης και με την προϋπόθεση ότι ο διάλογος μεταξύ ΟΕΛΜΕΚ και Υπουργείου Παιδείας θα είχε να κάνει μόνο με εργασιακά θέματα. Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε ότι, εάν στο τραπέζι ετίθεντο ζητήματα που αφορούν την ποιότητα των Σχολείων, οι οργανωμένοι γονείς θα έπρεπε να έχουν λόγο.

Μάλιστα, έθεσαν στον Υπουργό την προϋπόθεση από αύριο στις συζητήσεις για το μέλλον της εκπαίδευσης να είναι πάντα παρόντες.

Να θυμίσουμε ότι αναφορικά με την άρνησή τους να είναι παρόντες οι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι βγήκαν από την αίθουσα, για να μπουν μετά το τέλος της συνάντησης με την ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Σωκράτους είπε ότι δεν αποκλείουν από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και δεν έχουν δικαίωμα να αποκλείσουν τους γονείς και πρόσθεσε ότι η συζήτηση για εργασιακά ζητήματα δεν αφορά τους γονείς, αλλά είναι κάτι που θα συζητήσουν με τον εργοδότη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα