Συνεχίστηκε η αντεξέταση Πιερίδη στη δίκη για Τράπεζα Κύπρου

Στην ήδη διατυπωθείσα θέση του ότι η Τράπεζα Κύπρου έπρεπε να είχε ανακοινώσει αύξηση του κεφαλαιακού της κενού από τα €200 εκ. στα €400 εκ. με πιθανότητα περαιτέρω αύξησης στις 14 Ιουνίου 2012 επέμεινε ο ανώτερος λειτουργός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Άλκης Πιερίδης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία στο πλαίσιο της υπόθεσης κατά της Τράπεζας Κύπρου

ως νομικού προσώπου, και άλλων πέντε πρώην διευθυντικών στελεχών της.

Κατά τη σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε η αντεξέταση του κ. Πιερίδη από τον δικηγόρο Δημήτρη Αραούζο και έγινε η αντεξέτασή του από τους δικηγόρους Κρις Τριανταφυλλίδη και Ευστάθιο Ευσταθίου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με ολοκλήρωση της αντεξέτασης του κ. Πιερίδη από τον κ. Στεφάνου στις 4 Νοεμβρίου στις 0900. Κατά την επόμενη δικάσιμο αναμένεται να αρχίσει και η εξέταση της λειτουργού της Κεντρικής Τράπεζας Αργυρώς Προκοπίου.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου αναμένεται να καταθέσει παραδεκτά γεγονότα σε σχέση με τρεις μάρτυρες του Εφόρου Εταιρειών για τα οποία και όπως λέχθηκε, θα διαβουλευθεί με τους συνάδελφους της στο μεσοδιάστημα.

Ορίστηκε ως δικάσιμος και η 6η Νοεμβρίου στις 0900, ενώ η 2η Νοεμβρίου, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για συνέχιση της υπόθεσης ακυρώθηκε.

Πέραν της Τράπεζας Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, κατηγορούμενοι είναι οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα