Συνεχίζονται οι δίκες Τ/κ αντιρρησιών συνείδησης στα κατεχόμενα

Την τροποποίηση του «νόμου» που αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης στα κατεχόμενα απαιτούν οι Τ/κ αντιρρησίες συνείδησης πριν από τις 18 Ιανουαρίου 2024 που θα προσαχθεί ξανά ενώπιον του «στρατοδικείου» ο Μουσταφά Χιουρμπάν, ο οποίος κινδυνεύει με σύλληψη.

Όπως μεταδίδει σήμερα ο τ/κ Τύπος ο δικηγόρος του Χιουρμπάν, Οντζέλ Πολιλί δήλωσε ότι δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμη οι ρυθμίσεις που πρέπει σχετικά με τους αντιρρησίες συνείδησης και υπενθύμισε ότι οι υποθέσεις Τ/κ στο ΕΔΑΔ

για το θέμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανέφερε ότι ο Μουσταφά Χιουρμπάν αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και στις στρατιωτικές κλήσεις και σημείωσε ότι είναι πρόθυμος να δεχτεί οποιαδήποτε τιμωρία θα του επιβληθεί γι’ αυτό αλλά δεν πρόκειται να πάει σε εφεδρεία.

Μαζί του για συμπαράσταση έξω από το «στρατοδικείο» χθες ήταν και ο επίσης αντρρησίας συνείδησης Μουράτ Κανατλί από την Πρωτοβουλία Αντιρρήσεων Συνείδησης λέγοντας ότι ο Χιουρμπάν μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με φυλάκιση στις 18 Ιανουαρίου αν η «βουλή», η οποία θεωρείται η αρμόδια «αρχή» για τις ρυθμίσεις στο θέμα, δεν προβεί σε αυτές ή η καταγγελία εναντίον του δεν αποσυρθεί. «Ο Μουσταφά δεν είναι μόνος. Επειδή η αντίρρηση συνείδησης είναι δικαίωμα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανεξάρτητα από το κόστος, μέχρι να το πετύχουμε», είπε.

Ο Χιουρμπάν ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν λέγοντας ότι «οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ δεν ήρθαν για μένα. Ο λόγος που ήρθαν είναι η πεποίθησή τους ότι τα πράγματα θα αλλάξουν».

Τον Τ/κ αντιρρησία συνείδησης στήριξαν με την παρουσία τους έξω από το «στρατοδικείο» οι «βουλευτές» του ΡΤΚ, Σαμί Όζουσλου, Ντογούς Ντερίας και Τζεϊχούν Μπιριντζί.

Οι δίκες Τ/κ αντιρρησιών συνείδησης στα κατεχόμενα συνεχίζονται και το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα η πρωτοβουλία αντιρρησιών συνείδησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα