ΔΗΣΥ: 11 Μαρτίου εκλέγουν Πρόεδρο, 7 Μαΐου τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας

Στις 11 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη Προέδρου του ΔΗΣΥ, ενώ στις 7 Μαΐου για την υπόλοιπη ηγεσία, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.

Υποψηφιότητες για την προεδρία μπορούν να τεθούν μέχρι την Τρίτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόταση αυτή καταψήφισαν πέντε μέλη του Πολιτικού Γραφείου, μεταξύ των οποίων ήταν ο Νίκος Νουρής

και ο Μάριος Πελεκάνος.

Επίσης, λήφθηκε απόφαση για διεξαγωγή Παγκύπριου Συνεδρίου στις 6 Μαΐου

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι δίπλα από τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στα δύσκολα για τον τόπο μας, για τον χειρισμό του εθνικού μας ζητήματος, την οικονομία, τα κοινωνικά ζητήματα και το μεταναστευτικό. Δεν χρειάζεται η συμμετοχή στ ην Κυβέρνηση για να συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα για τον τόπο σου. Και μπορεί ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να λογαριάζει στη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού για την προκοπή του τόπου μας. Και πάλι, τα συγχαρητήρια μας», είπε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του από το κόμμα όπου παρακολούθησε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναφορά στον Αβέρωφ Νεοφύτου και στον ΔΗΣΥ έκανε εντωμεταξύ ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την πρώτη επίσημη ομιλία του ως Πρόεδρος. Ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στον Πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου, την ηγεσία του κόμματος και τον κόσμο του, ενώ ο κόσμος φώναζε το σύνθημα «Σεισμός, Σεισμός, Συναγερμός».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι σήμερα θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο που θα συζητήσει τις διαδικασίες για το εκλογικό συνέδριο της 11ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα, τα διαδικαστικά είναι πότε θα πραγματοποιηθεί η δήλωση των υποψηφιοτήτων και ποιος αναλαμβάνει έφορος εκλογών, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν για τον Πρόεδρο του κόμματος και μόνον στις 11 Μαρτίου.

Ο κ. Δημητρίου, διευκρίνισε ότι αν παραιτηθεί η υπόλοιπη ηγεσία θα διεξαχθούν εκλογές και για τις θέσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος και των τριών Αντιπροέδρων. Αν παραιτηθεί η ηγεσία θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα και παραίτηση και του Πολιτικού Γραφείου, και τότε, όπως είπε ο κ. Δημητρίου, θα διεξαχθούν εκλογές και για τα 25 αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει στις 11 Μαρτίου ή αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, ο κ. Δημητρίου είπε πως η εκτίμηση του είναι ότι όντως χρειάζεται παραπάνω χρόνος. Ωστόσο, όπως σημείωσε, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει σήμερα το Πολιτικό Γραφείο.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΣΥ: Και τώρα… πολιτικό γραφείο

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΣΥ, επεσήμανε πως η θητεία της ηγεσίας λήγει τον ερχόμενο Μάιο. Ως εκ τούτου σημείωσε, γίνονται σκέψεις - παράλληλα με την εκλογή προέδρου - να διεξαχθούν εκλογές για την υπόλοιπη ηγετική πυραμίδα του κόμματος.

Πάντως, διαφωνία με τη σύγκληση έκτακτης παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης στις 11 Μαρτίου στον ΔΗΣΥ εξέφρασε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Διαβάστε επίσης: Νουρής: Πρωτάκουστη η απόφαση Αβέρωφ για εκλογική συνέλευση στον ΔΗΣΥ

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κάλεσε όλους σε αυτοκριτική. 

Διαβάστε επίσης: ΠτΒ: Ο ΔΗΣΥ δεν λυγίζει με ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα - Επιβάλλεται ενότητα

Να σημειωθεί ότι στο Πολιτικό Γραφείο συμμετέχει και η Καίτη Κληρίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεδριάζει, Πολιτικό Γραφείο, ΔΗΣΥ, Πινδάρου,synedriazei, politiko grafeio, disy, pindarou