Συνεδριάζει τώρα ο ΔΗΣΥ για υποψήφιο Προέδρο της Βουλής

Ξεκίνησε στις 19:25 η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ προκειμένου να διαμορφωθεί η στάση που θα τηρηθεί σχετικά με την υποψηφιότητα του κόμματος για την Προεδρία της Βουλής.

Μέχρι στιγμής, στην ονοματολογία προηγείται ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ωστόσο οι κύκλοι της Πινδάρου δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να προταθεί άλλη υποψηφιότητα, με πρόσωπο που θα συγκεντρώνει μεγαλύτερη αποδοχή από τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Πάντως από τη σημερινή συνεδρίαση

δεν αναμένεται να παρθεί τελική απόφαση για το όνομα που θα στηρίξει η Πινδάρου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι εκείνο που θα λάβει χώρα είναι μια πρώτη "ανταλλαγή απόψεων" σχετικά με το θέμα.

Με τα υφιστάμενα δεδομένα, αν ο ΔΗΣΥ αποφασίσει να προτείνει τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την Προεδρία της Βουλής και αυτή κριθεί στην τρίτη ψηφοφορία, τότε υπάρχει προβάδισμα εκλογής, καθώς θα τύχει της υποστήριξης της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας, που αριθμεί 18 βουλευτές.

Από τα άλλα κόμματα, υποψήφιοι για το δεύτερο τη τάξη αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, με τις παρασκηνιακές ζυμώσεις να συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Follow @christos_mich
Keywords
Τυχαία Θέματα