Συνέντευξη: Γιατί η Wargaming επέλεξε για έδρα την Κύπρο

Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση και ο καλός καιρός είναι τα τρία κυριότερα κριτήρια που η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Wargaming αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο, μια απόφαση, η οποία σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας,

έχει συμβάλει θετικά προς την ανάπτυξη της.

«Eίναι η βάση μας. Είναι μια ισχυρή βάση που μας επιτρέπει να τρέξουμε όλες μας τις επιχειρήσεις. Η Κύπρος παρέχει ένα πολύ κατανοητικό και υποστηρικτικό περιβάλλον για να μεγαλώσουμε ως εταιρεία. Η θέση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, μας επέτρεψε να εντάξουμε νέο ανθρώπινο δυναμικό με εξειδικευμένες γνώσεις, τόσο από την Κύπρο όσο και από άλλες χώρες του κόσμου. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την υποστήριξη, την κατανόηση και την βοήθεια», ήταν το σχόλιο ενός από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, Egene Kislyi, κληθείς να σχολιάσει τί σημαίνει για την Wargaming η Κύπρος.

Μιλώντας στο SigmaLive, το οποίο βρίσκεται στη Βαρσοβία, όπου πραγματοποιούνται οι μεγάλοι τελικοί του παιχνιδιού World of Tanks, o Frederic Menou, επικεφαλής του Global Publishing της εταιρείας, ανέφερε ότι η εταιρεία, λόγω της παγκόσμιας της δραστηριότητας σε όλες ανεξαιρέτως τις ηπείρους, επέλεξε την Κύπρο η οποία ουσιαστικά βρίσκεται στη μέση.

listen to ‘interview with Frederic Menu of wargaming’ on audioBoom

Όπως είπε, τόσο το φορολογικό καθεστώς, όσο και η γεωγραφική θέση, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για μεταφορά της έδρας της στην Κύπρο. Οι συνθήκες εργασίας είπε, είναι επίσης βολικές, λόγω του καιρού. Παράλληλα, τόνισε ότι η απόφαση αυτή βοήθησε την εταιρεία να πετύχει το στόχο της για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ευρώπη.

H τάση προς τα Esports

Eξηγώντας την νέα τάση προς τα Esports, δηλαδή τους αγώνες μεταξύ ομάδων σε διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, ο Frederic Menou, εξήγησε ότι μετά την εδραίωση του World of Tanks, αυτό που ζητούσαν οι χρήστες είναι μια διαδικτυακή ανταγωνιστική μάχη, και στη συνέχεια να ήθελαν να παρακολουθήσουν τους καλύτερους να παίζουν μεταξύ τους.

«Οι παίχτες το απολαμβάνουν για αυτό και εμείς οργανώνουμε πολλά events τα οποία τυγχάνουν μεγάλης προβολής», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, είπε ότι στόχος είναι να πετύχει εξίσου και το World of Warship, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε BETA μορφή. Παράλληλα η εταιρεία στοχεύει στην ένταξη των παιχνιδιών της σε νέες πλατφόρμες καθώς επίσης και στη συνεχή βελτίωση της ναυαρχίδας της εταιρείας, World of Tanks.

Η σημαντικότητα των «μεγάλων τελικών»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος Marketing της εταιρείας, Mike Belton, είπε ότι από πλευράς προώθησης, το event των μεγάλων τελικών, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο.

Πρόσθεσε ότι το κοινό των esports γενικότερα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, τονίζοντας ότι η Wargaming, έχει επενδύσει 26 εκατομμύρια δολάρια στο πεδίο αυτό. Μέσω αυτού του τουρνουά, κατέληξε, καταφέραμε να προσελκύσουμε την προσοχή 300.000 ανθρώπων.

listen to ‘interview with mike belton head of pr and marketing of wargaming’ on audioBoom [email protected](function() { var po = document.createElement("script"); po.type = "text/javascript"; po.async = true; po.src = "https://d15mj6e6qmt1na.cloudfront.net/cdn/embed.js"; var s = document.getElementsByTagName("script")[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Follow @zannettosn !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα