Στους...άθλους του Ηρακλή ο Μάριος Δημητριάδης

Επίσκεψη στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το εντυπωσιακό ψηφιδωτό, πιθανόν με παραστάσεις από τους Άθλους του Ηρακλή, από τον 2ο αιώνα μ.Χ, κάνει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Δημητριάδη στο Δημαρχείο Λάρνακας, στην παρουσία του Αντιδήμαρχου, του Τμήματος Αρχαιοτήτων και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).

Πάτωμα λουτρού

Σύμφωνα

με τα όσα είχε δηλώσει αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας ο βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Λάρνακα, Χρίστος Ορφανίδης, το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το ψηφιδωτό του 2ου μ.Χ. αποτελούσε λουτρό.

Όπως ανέφερε ο κ.Ορφανίδης, ο οποίος ενέγραψε το εν λόγω θέμα στην Επιτροπή Παιδείας, το μεγάλης έκτασης ψηφιδωτό προεκτείνεται μέχρι και σε γειτονικά σπίτια.

«Το ψηφιδωτό ήταν πάτωμα λουτρού, κάτω από το οποίο υπήρχαν δοκοί στήριξης για να υπάρχει κενό αέρος. Με αυτό τον τρόπο ζεσταινόταν το νερό του λουτρού», είπε ο κ.Ορφανίδης.

Εξάλλου, η ιστοσελίδα μας παρουσίασε βίντεο drone από το σημείο όπου εντοπίστηκε το αρχαιολογικό εύρημα. Δείτε σχετικά βίντεο και φωτογραφίες εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα