«Συσκευές προσωπικής κινητικότητας»:Το γέλιο του Δημητρόπουλου & ο νόμος (VID)

Για την ακαταστασία που επικρατεί σχετικά με την χρήση των σκούτερ τα οποία αφήνουν εκτεθειμένα στα πεζοδρόμια  μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούτας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο. Μάλιστα η επισήμανση ότι η ελληνική ονομασία των «σκούτερ» είναι, βάση νομοθεσίας, «συσκευές προσωπικής κινητικότητας», προκάλεσε τον έντονο γέλιο του δημοσιογράφου Ανδρέα Δημητρόπουλου.

Ο κ. Μιουσιούττας εξήγησε ότι βάση νομοθεσίας «οι συσκευές προσωπικής κινητικότητας» επιτρέπεται να κυκλοφορούν μέσα σε ποδηλατόδρομους, ποδηλατολωρίδα, επιτρέπεται σε δρόμους

που το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 30, και επιτρέπεται επίσης σε πλατείες και χώρους μετά από άδειες από κοινοτικές ή δημοτικές αρχές.

Ένα άτομο για να χρησιμοποιήσει πρέπει να είναι τουλάχιστο 14 ετών ενώ σε ορισμένες συσκευές επιτρέπεται και 2ο άτομο πάνω των δώδεκα ετών και να φορούν προστατευτικό κράνος. Αν είναι βράδυ να έχουν φωσφορούχα ενδυμασία και να έχουν φανάρια.

Ο κ. Μουσιούττας μίλησε για μια ακαταστασία που παρατηρείται  το τελευταίο διάστημα   με σκούτερ που τα αφήνουν σε πεζοδρόμια και θέτουν εμπόδια στην κινητικότητα.  «Αυτό είναι παράνομο και οφείλουν οι αρμόδιες αρχές μα ενημερώσουν τις εταιρείες ότι αν δεν συμμορφωθούν θα ανακληθούν οι άδειε. Η αστυνομία, η τροχονομία ή άλλος εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του δήμου δικαιούται να ελέγξει αυτές τις συσκευές και να εκδώσει εξώδικο στον χρήστη ή ιδιοκτήτη του.»
 

Keywords
Τυχαία Θέματα