Τα εθνικά κοινοβούλια να γίνουν πιο λειτουργικά λέει ο Α. Κυπριανού

Για περισσότερη δημοκρατία και καλλιέργεια εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους κρατικούς θεσμούς και φορείς, τα εθνικά κοινοβούλια επιβάλλεται να καταστούν περαιτέρω λειτουργικά και υπεύθυνα, είπε ο Προεδρεύων της Βουλής Άντρος Κυπριανού, σε αναφορά στην Ολομέλεια της Πέμπτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινοβουλευτισμού στις 30 Ιουνίου.

Ανέφερε ότι τα εθνικά κοινοβούλια πρέπει να προβούν σε γόνιμη αυτοκριτική, που θα τους επιτρέψει

να βελτιώσουν την εικόνα τους ως προς το έργο που παράγουν, με στόχο τη δημιουργία συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης και ευημερίας όλων των πολιτών.

"Με την ευκαιρία αυτή, επαναβεβαιώνουμε την ακλόνητη προσήλωσή μας στα δημοκρατικά ιδεώδη και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση για επάξια εκπροσώπηση του λαού στις δύσκολες συνθήκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε", ανέφερε.

Είπε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Κοινοβουλευτισμού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία αναστοχασμού και επανεξέτασης της προόδου που έχουμε σημειώσει ως αντιπροσωπευτικό σώμα στην επίτευξη βασικών στόχων που αφορούν σε μείζονα ζητήματα, όπως η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών και των νέων στην πολιτική, η προσαρμογή στην ψηφιακή τεχνολογία, αλλά και η αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, που απειλεί σοβαρά τον πλανήτη μας.

"Προς την κατεύθυνση αυτή, η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, εφαρμόζοντας δράσεις αρχικά στα του οίκου της, προκειμένου να καταστεί ένα καθόλα πράσινο κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης «Κοινοβούλια για τον Πλανήτη - Η δράση για το κλίμα ξεκινά από το σπίτι»", ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Διαβάστε επίσης: Όχι Βουλής στην αναπομπή ΠτΔ για φωτοβολταϊκά - Τι έλεγε η αναπομπή

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα