Ταϊβάν: Η γροθιά-σύμβολο της πολεμικής αεροποριας στο Γουίνι το Αρκουδάκι

Οι Ταϊβανέζοι σπεύδουν μαζικά να αγοράσουν σήματα (patches),, που διαδόθηκαν από τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, που απεικονίζουν μια μαύρη αρκούδα Φορμοζάνα να χτυπάει τον Γουίνι το Αρκουδάκι - που αντιπροσωπεύει τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ - ως σύμβολο της αντίστασης του νησιού στα κινεζικά πολεμικά παιχνίδια.

Η Κίνα ξεκίνησε τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν το Σάββατο, μια ημέρα αφότου η πρόεδρος του νησιού, Τσάι Ινγκ-γουέν, επέστρεψε από μια σύντομη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνάντησε

τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Κέβιν ΜακΚάρθι παρά τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου.

Οι Κινέζοι  έχουν στοχεύσει εδώ και καιρό αναπαραστάσεις του Winnie-the-Pooh λόγω των μιμιδίων του Διαδικτύου που συγκρίνουν τη φανταστική αρκούδα με τον πρόεδρο της Κίνας.

Ο Alec Hsu, ο οποίος σχεδίασε το σήμα, το πουλάει στο κατάστημά του από πέρυσι, αλλά είδε μια απότομη αύξηση στις παραγγελίες αφού το στρατιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν δημοσίευσε το Σάββατο μια φωτογραφία του έμπλαστρου στο χέρι ενός πιλότου που επιθεωρούσε ένα μαχητικό αεροσκάφος.

«Ήθελα να τονώσω το ηθικό των στρατευμάτων μας σχεδιάζοντας αυτό το patch», είπε ο Hsu, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Wings Fan Goods Shop.

Ο Hsu είπε ότι έχει παραγγείλει περισσότερα patches για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Στους πελάτες περιλαμβάνονται στρατιωτικοί και πολίτες.

Το σήμα δείχνει μια θυμωμένη μαύρη αρκούδα Φορμοζάνα να κρατά τη σημαία της Ταϊβάν και να χτυπάει τον Γουίνι-το-Πουχ, με το σύνθημα «Σκραμπλέ!». – αναφερόμενος σε αυτό που είχαν να κάνουν οι πιλότοι του νησιού με την αυξημένη συχνότητα τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς η Κίνα στέλνει περισσότερα αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν.

Η υπό εξαφάνιση μαύρη αρκούδα Formosan θεωρείται σύμβολο της ταυτότητας της Ταϊβάν. Η Ταϊβάν ήταν παλαιότερα πιο γνωστή διεθνώς ως Φορμόζα.

«Πού μπορούμε να πάρουμε ένα τέτοιο σήμα! Εγγυημένο μπεστ σέλερ!», έγραψε η πρεσβεία της Ταϊβάν στις ΗΠΑ σε tweet τη Δευτέρα.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι δικό της έδαφος και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει το νησί με τη βία. Η κυβέρνηση του Τσάι απορρίπτει τους ισχυρισμούς κυριαρχίας της Κίνας, λέγοντας ότι μόνο ο λαός της Ταϊβάν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ενώ το έμπλαστρο Winnie-the-Pooh δεν μπορεί να βρεθεί στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Πεκίνο προωθεί βίντεο και σχόλια σχετικά με τις ασκήσεις του στην Ταϊβάν.

Η διοίκηση του ανατολικού θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, μια κινεζική μονάδα που θα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή κάθε στρατιωτικής δράσης κατά της Ταϊβάν, κυκλοφόρησε ένα βίντεο τη Δευτέρα που δείχνει σκηνές από την άσκηση, σε αντίθεση με αισιόδοξη μουσική.

Το βίντεο απευθύνθηκε σε κοινό της Ταϊβάν χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς κινέζικους χαρακτήρες, οι οποίοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στην Ταϊβάν αλλά όχι πλέον στην ηπειρωτική Κίνα.

Πηγή: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα