Ταλαιπωρήθηκε για δύο σετ ο Τζόκοβιτς

Ο 20χρονος Τζένσον Μπρούκσμπι αιφνιδίασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δεν άργησε να βρει τον δρόμο προς τη νίκη.

Ο 34χρονος Σέρβος λύγισε τον νεαρό Αμερικανό (Νο.99) με 1-6, 6-3, 6-2, 6-2 σε 3 ώρες και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του US Open, όπου θα συναντήσει τον Ματέο Μπερετίνι. Θα έχουμε, δηλαδή, rematch του φετινού τελικού στο Wimbledon!

Ήταν δεδομένο ότι κάποιο στιγμή ο Νόλε θα «ξυπνούσε» και θα έπαιρνε το πάνω χέρι στον αγώνα, αλλά στα δύο πρώτα σετ

ο Μπρούκσμπι έδειξε σε όλους γιατί οι Αμερικανοί έχουν ενθουσιαστεί με την περίπτωσή του.

Παίζοντας με περίσσιο θάρρος, ο νεαρός από το Σακραμέντο ισοπέδωσε τον Νόλε στο πρώτο σετ και μέσα σε αποθέωση από το θερμό κοινό του Arthur Ashe κατάφερε να επιστρέψει από μπρέικ πίσω στο δεύτερο. Ο Τζόκοβιτς, όμως, άρχισε να βρίσκει σιγά-σιγά ρυθμό και να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει μετά την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Είχαν αρχίσει, βλέπετε, και τα σωματικά προβλήματα του Μπρούκσμπι, που δεν έχει συνηθίσει να παίζει τόσο μεγάλης διάρκειας ματς και σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Τζόκοβιτς, λοιπόν, έλυσε τον γρίφο, έστω και με καθυστέρηση, και τώρα βλέπει από ακόμα καλύτερη θέα τον 21ο Grand Slam τίτλο του.

Θυμίζουμε ότι αν τα καταφέρει, τότε θα έχει σημειώσει και το ιστορικό Calendar Slam, δηλαδή την κατάκτηση και των τεσσάρων major σε μία σεζόν.

Με την ευκαιρία, να αναφέρουμε τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών: Ζβέρεφ-Χάρις, Αλιασίμ-Αλκαράθ και Βαν ντε Ζάντσχουλπ-Μεντβέντεφ

Keywords
Τυχαία Θέματα