Τέμπη: «Υπήρξαν ασυνέπειες στην έρευνα-Πιθανότατα αλλοιώθηκαν στοιχεία» (VID)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο δικηγόρων των συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης ο οποίος μίλησε για τη μεταφορά τεράστιου όγκου χώματος από το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων πριν ολοκληρωθεί  η έρευνα και συλλεχθούν όλα τα τεκμήρια.

Αρχικά ανέφερε ότι η δική του προσέγγιση και των εντολέων του είναι να απέχουν από οποιαδήποτε συνωμοσιολογία.

«Έχουμε πολύ εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Τόνισε ότι ο ίδιος πήρε θέση για τις περιπτώσεις που μπορούσε να τοποθετηθεί με συνέπεια. «Θέλω να κρατώ απόσταση από ζητήματα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως και τα οποία αυτή τη στιγμή ερευνώνται από τον ανακριτή. Δυστυχώς κάποιοι τα καπηλεύονται πολιτικά».

Διαβάστε ακόμη: Τέμπη: Για «μοντάζ» στις συνομιλίες γράφει «Το Βήμα» - Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν τα βάζει με την Κυβέρνηση. «Εμένα με ενδιαφέρει το ότι στην αρχή της έρευνας υπήρξαν ασυνέπειες ως προς την τήρηση του πρωτοκόλλου με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα αλλοίωσης  στοιχείων».

Ο κ. Μαρακάκης εξήγησε ότι υπήρξε μεταφορά όγκου εδάφους το οποίο ήταν ουσιαστικό το σημείο το οποίο προσγειώθηκαν τα μπροστινά βαγόνια. «Σε ένα δυστύχημα είναι απαγορευτικό να αλλοιώσεις οτιδήποτε αφορά τις τελικές θέσεις, την τελική αποτύπωση και δεν το αποκαθιστάς παρά μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι μετά από έναν χρόνο ανακάλυψαν ότι έχει μετακινηθεί ένας τεράστιος όγκος χώματος. «Θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε με μεγαλύτερη επάρκεια να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν άλλες ουσίες σε ότι αφορά το περίφημο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας».

Ακόμη, ανέφερε ότι ο ανακριτής έχει ρίξει το βάρος της έρευνας του σε αυτό. «Είναι υπό έρευνα το ποιος έδωσε την εντολή. Η κατάθεση του ατόμου που ανέλαβε το έργο αναφέρεται σε εντολή της πυροσβεστικής».

Ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων αναφέρθηκε και στη συλλογή υπογραφών, υπογραμμίζοντας ότι είναι τεράστιος ο αντίκτυπος του μηνύματος που δίνει η συλλογή των υπογραφών. «Πρέπει  να ξέρουμε τι λέμε σε ότι αφορά το νομικό αντίκτυπο. Παίρνει το μήνυμα αυτός που πρέπει να το πάρει. Υπάρχει πολλής κόσμος που έχει σοβαρό παράπονο σε ότι αφορά τη διαχείριση της τραγωδίας».

Εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαργυρωθεί νομικά και να οδηγήσει σε συνταγματική αναθεώρηση.

Ερωτηθείς για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ευρωκοινοβούλιο στην εξέλιξη της έρευνας, ανέφερε ότι «οτιδήποτε έρθει από την Ευρώπη και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι καλοδεχούμενο. Εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι άνετα και δεν μου αρέσει να μου κουνάει το δάκτυλο κανένας Ευρωπαίος αναφορικά με το αν ασκείται σωστά η δικαιοσύνη στην Ελλάδα». 

Keywords
Τυχαία Θέματα