Τέλος οι πίστες από τους γάμους: Όσα αλλάζουν στο δείπνο και στο σερβίρισμα

Τις κατευθυντήριες οδηγίες και προϋποθέσεις για την τήρηση μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά την διοργάνωση εκδηλώσεων για γάμους, βαπτίσεις κτλ έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει αναφορά στην πίστα, όπου καταγράφεται αυτολεξεί «να μην υπάρχει προκαθορισμένος χώρος χορού στην εκδήλωση (ΠΙΣΤΑ) ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Ο κόσμος θα μπορεί να κινηθεί περιμετρικά του χώρου στον οποίο ανήκει το τραπέζι που έχει οριστεί η θέση του».

Επίσης, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες το ποτό θα σερβίρεται μόνο από το προσωπικό ανά

ποτήρι.

Αυτούσιες οι οδηγίες όσον αφορά στο δείπνο:

Καταμέτρηση των αριθμού ατόμων εισόδου στο χώρο, ώστε αυτός να συμμορφώνεται βάσει των σχετικών Διαταγμάτων και Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Τοποθέτηση 2-3 ονομαστικών λιστών για γρήγορη εύρεση του τραπεζιού στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο καλεσμένος. Με αποφυγή συνωστισμού κατά την είσοδο στο δείπνο

Έλεγχος διατήρησης αποστάσεων και αριθμού καλεσμένων στον χώρο.

Σταθμός απολύμανσης χεριών στην είσοδο και έξοδο, αλλά και σε προκαθορισμένα σημείου του χώρου.

Σερβίρισμα ψωμιού ανά τραπέζι από τους σερβιτόρους.

Αλάτι και πιπέρι κατόπιν αιτήματος (να μην υπάρχουν αλατοπίπερα για κοινή χρήση. Αλατοπίπερα και οδοντογλυφίδες συσκευασμένα – μιας χρήσεως.

Το ποτό θα σερβίρεται μόνο από το προσωπικό ανά ποτήρι.

Να μην υπάρχει προκαθορισμένος χώρος χορού στην εκδήλωση (ΠΙΣΤΑ) ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Ο κόσμος θα μπορεί να κινηθεί περιμετρικά του χώρου στον οποίο ανήκει το τραπέζι που έχει οριστεί η θέση του.

Μπουφέ

Τοποθέτηση αντισηπτικών υγρών και γαντιών μια χρήσης για τους καλεσμένους στην αρχή του μπουφέ.

Έλεγχος τήρησης απολύμανσης χεριών,

Ο χώρος έκθεσης των φαγητών θα αποκόπτεται με εμφανή και ικανοποιητικό τρόπο

Ρύθμιση εισόδου - εξόδου ατόμων στο χώρο του μπουφέ π.χ να καλείται η προσέλευση στο μπουφέ ανά τραπέζι..

Σε περίπτωση τροφοδοσίας της εκδήλωσης με μπουφέ, οι καλεσμένοι να σερβίρονται από το μπουφέ προς αποφυγή συνωστισμού. Οι λοιποί καλεσμένοι παραμένουν καθισμένοι στο τραπέζι τους.

Ο χώρος έκθεσης των φαγητών θα τηρεί αυστηρά τις οδηγίες στα ισχύοντα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας για αποφυγή συγχρωτισμού και θα τηρείται η απαιτούμενη απόσταση, από πελάτη σε πελάτη, από πελάτη σε προσωπικό και από προσωπικό σε προσωπικό.

Το συμπλήρωμα φαγητού στο μπουφέ θα γίνεται μόνο από το προσωπικό εστίασης, το οποίο θα φέρει τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια) και θα τηρεί αυστηρούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Παροχή μέσων σερβιρίσματος για γρήγορη διέλευση. Στόχος η μείωση του χρόνου παρουσίας κάθε ατόμου στο μπουφέ.

Χρήση ειδικού προστατευτικού για μπουφέ (μεταξύ πελάτη και φαγητού) όπου αυτό είναι εφικτό.

Διατήρηση και δεύτερου μπουφέ για γρηγορότερη εξυπηρέτηση, εφόσον αυτό θεωρηθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τον αριθμό καλεσμένων.

Οι λαβίδες σερβιρίσματος είναι σημείο κρίσιμης σημασίας. Υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές: Οι λαβίδες να χρησιμοποιούνται μόνο από το προσωπικό που σερβίρει τους πελάτες ή εκεί που δεν υπάρχει η δυνατότητα σερβιρίσματος από το προσωπικό να γίνεται έκθεση των φαγητών σε ατομικά σκεύη τα οποία θα παίρνει μαζί του ο πελάτης όπως είναι. Σε εξαιρετική περίπτωση εάν για κάποιο είδος τροφίμου είναι αναπόφευκτη η κοινή χρήση λαβίδας από τους πελάτες, τότε οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει πλησίον σταθμός απολύμανσης χεριών για υποχρεωτική χρήση από τον πελάτη πριν τον χειρισμό της λαβίδας, αλλά και η διεύθυνση του χώρου εκδηλώσεων ή η εταιρεία τροφοδοσίας να μεριμνά για συχνή αλλαγή της λαβίδας.

Η εκτέλεση εργασιών στο μπουφέ από το προσωπικό περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας, απολύμανση χεριών κάθε φορά, προστατευτική μάσκα εφόσον θα πρέπει να πλησιάσει πελάτη ή άλλα άτομα σε απόσταση μικρότερης της ενδεδειγμένης. Αυτό ισχύει π.χ. όταν αναπληρώνονται φαγητά στο μπουφέ , όταν παρασκευάζονται φαγητά στο μπουφέ, όταν συμπληρώνονται πιατικά, ασημικά, γυαλικά κλπ., όταν αλλάζονται οι λαβίδες σερβιρίσματος, όταν πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και οτιδήποτε άλλη εργασία.

Διαβάστε επίσης:

Γάμοι: Πώς θα γίνεται η χαιρέτιση-Το παράδειγμα των 1000 ατόμων και τι αλλάζει

Υπ.Υγείας:Αυτό είναι το πρωτόκολλο για επαγγελματίες διοργανωτές εκδηλώσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα