Τέλος στην κόντρα με τον Γενικό Ελεγκτή, βάζει ο Καδής

Απορρίπτει κατηγορηματικά η ελεγκτική υπηρεσία τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στο Ράδιο Πρώτο για το θέμα του διδακτικού χρόνου των καθηγητών. Σε ανακοίνωσή της απαντά στις αναφορές του Κώστα Καδή, περί παράτυπης ή και παράνομης διαρροής αποσπασμάτων εμπιστευτικής επιστολής που ο ίδιος είχε αποστείλει στην Ελεγκτική Υπηρεσία στις 30 Ιουνίου.

"Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει, τώρα που επιβεβαιώθηκε η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του θέματος, όπως η ίδια εξ αρχής υποστήριξε, ότι ο αρμόδιος Υπουργός θα κινηθεί

τάχιστα προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού η συμμόρφωση με τη νομιμότητα είναι πρώτιστη υποχρέωση των ασκούντων δημόσια εξουσία.

Δυστυχώς, στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού δεν φάνηκε τούτο να είναι στις προτεραιότητές του. Η Ελεγκτική Υπηρεσία παραμένει στη θέση ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο τρίπτυχο τεκμηρίωση - νομιμότητα - διαφάνεια", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Σίγμα θέλησε να βάλει τέρμα στην αντιπαράθεσή του με την ελεγκτική υπηρεσία, δηλώνοντας τα εξής: "Το Υπουργείο Παιδείας είναι πάντα υπέρ της διαφάνειας, της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται συστηματικά και προσηλωμένα κι έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής. Θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετεί οποιονδήποτε η ανταλλαγή δηλώσεων με τον Γενικό Ελεγκτή μέσω των ΜΜΕ".

Ο αρμόδιος υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω το όλο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα