Τέλος στο πρόγραμμα μεταφοράς ατόμων με αναπηρίες-«Είναι είδος ανεξαρτησίας»

Σταματά το πρόγραμμα «Pame on demand» το οποίο μεταφέρει άτομα με αναπηρίες καθημερινά στη δουλειά τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες από άτομα με αναπηρίες, το πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών «Pame on demand» που προσφέρει καθημερινή μετακίνηση σε άτομα με αναπηρίες θα σταματήσει. Το Μεσημέρι και Κάτι επικοινώνησε με το Υπουργείο Μεταφορών το οποίο ανέφερε ότι η πρόθεση τους είναι να μην σταματήσει το πρόγραμμα αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υποστελέχωση των οδηγών λεωφορείων.

Το εν λόγω πρόγραμμα,

«Pame on demand»,  είναι σε εφαρμογή από το περασμένο Ιούλιο, είναι σε πιλοτικό στάδιο, και θα εφαρμοστεί μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Γρηγόρης Γρηγορίου, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ανέφερε ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθημερινά. «Το πρόγραμμα αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ξεκίνησε από τις 20 Ιουλίου και τώρα 10 Νοεμβρίου μας είπαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει καθώς υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία και τον Υπουργό Μεταφορών που έκανε το πρόγραμμα. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε κάθε επαγγελματία οδηγό να έρθει κοντά στην εταιρεία για να συνεργαστεί για να συνεχιστεί το πρόγραμμα, καθώς βοηθά τα άτομα με αναπηρίες, αφάνταστα».

Με την σειρά της η κυρία Κατερίνα Κούρα, δήλωσε ότι «πριν από την εφαρμογή του «Pame on demand» χρειαζόμουν γύρω στις δύο ώρες για να μεταβώ στην εργασία μου και δύο ώρες για να επιστρέψω σπίτι. Ενώ κατά την διαδικασία για να μεταβώ από και προς την εργασία μου άλλαζα 3 λεωφορεία κάτι το οποίο ήταν πολύ δύσκολο για έναν άτομο σαν εμένα που έχω εκ γενετής αναπηρία».

«Θέλω να εκφράσω την θερμή μου επιθυμία να συνεχιστεί το πρόγραμμα καθώς δεν έχει βελτιώσει μόνο την καθημερινότητα μου ως ΑμεΑ αλλά έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής μου, είναι ένα είδος ανεξαρτησίας ως άτομο με αναπηρία», πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα