Τέρι: «Ο Τσεχ θα μας λείψει»

Ο αρχηγός της Τσέλσι, Τζον Τέρι, παραδέχθηκε ότι θα λείψει στους «μπλε» ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος αποχωρεί από το «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αξία του Τσέχου τερματοφύλακα δίνει τουλάχιστον 15 βαθμούς περισσότερους στην ομάδα που θα τον αποκτήσει (Άρσεναλ).



Οι «κανονιέρηδες» έχουν συμφωνήσει με τον έμπειρο γκολκίπερ και το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων, καθώς ο Τσεχ έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Τσέλσι. Η επιλογή της Αρσεναλ

έγινε από τον Τσέχο, επειδή ήθελε να συνεχίσει σε έναν κορυφαίο σύλλογο, χωρίς παράλληλα να αναγκάσει την οικογένειά του να φύγει από το Λονδίνο. Η Αρσεναλ πληρούσε και τις δύο προϋποθέσεις.

Ο Τσεχ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ρεν το 2004, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Τσέλσι την τελευταία δεκαετία, αλλά την περασμένη σεζόν ο 33χρονος βρέθηκε στον πάγκο για χάρη του 22χρονου Βέλγου, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ένας από τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κινέζικο «talkSPORT», ο πρώην αμυντικός της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία, είπε: «Είμαι σίγουρος πως, εάν τελικά φύγει από την ομάδα, κάτι που κανείς δεν θέλει, αλλά καταλαβαίνουμε πως θέλει να παίζει, τότε σίγουρα θα μας λείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θα βελτιώσει οποιαδήποτε ομάδα τον αποκτήσει» υποστήριξε και συνέχισε: «Σίγουρα ακούγεται ότι η Αρσεναλ βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει τον Πετρ και, αν τελικά τα καταφέρουν, θα τους ενισχύσει σίγουρα. Θα τους σώσει 12-15 βαθμούς τη σεζόν με τις αποκρούσεις του».

Από την πλευρά της, και η πρωταθλήτρια Τσέλσι αναμένεται να ενισχυθεί για τη νέα σεζόν. Το όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος αναμένεται να έρθει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δανεικός για ένα χρόνο από τη Μονακό. Ο Τέρι πιστεύει πως, εάν η ομάδα θέλει να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος τη σεζόν 2015-16, χρειάζεται ενίσχυση: «Το ότι βρισκόμασταν στην κορυφή του πρωταθλήματος καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι εξαιρετικό επίτευγμα, αλλά δεν μπορείς να επαναπαυθείς σε αυτό. Πρέπει να αρχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε στη νέα σεζόν και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα