Τετραήμερο δράσεων στο Λονδίνο από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές

Στους δρόμους του Λονδίνου βγαίνουν από σήμερα Παρασκευή και μέχρι τη Δευτέρα χιλιάδες περιβαλλοντικοί ακτιβιστές από τουλάχιστον 200 οργανώσεις, απαιτώντας να μπει τέλος στην αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με την Extinction Rebellion, που διοργανώνει τις τετραήμερες δράσεις διαμαρτυρίας, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 50.000 ακτιβιστές και πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα ζητούν από την κυβέρνηση να τερματίσει την έκδοση αδειών για αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων και να συμμετάσχουν μέσα από λαϊκές συνελεύσεις οι πολίτες στον καθορισμό της

βρετανικής πολιτικής κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η Extinction Rebellion έχει ζητήσει από τα μέλη της να μην παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή του ετήσιου μαραθωνίου του Λονδίνου αυτή την Κυριακή, λόγω των πολλών φιλανθρωπικών δράσεων που συνδέονται με την αγωνιστική εκδήλωση.

Ωστόσο, η οργάνωση Just Stop Oil έχει αρνηθεί να αποκλείσει κάποια απόπειρα διατάραξης της διεξαγωγής του αγωνίσματος.

Δύο μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν μέσα στην εβδομάδα όταν πέταξαν μπογιά σε τραπέζια του σνούκερ κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξαγόταν στο Σέφιλντ.

Η αρχή στις εκδηλώσεις του ‘The Big One’, όπως έχει ονομαστεί αυτό το τετραήμερο από τους ακτιβιστές, γίνεται την Παρασκευή με πικετοφορίες έξω από υπουργεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα