Θ. Αντωνίου: Είχα δεχτεί πιέσεις, προχωράμε παρακάτω - Σε γερές βάσεις το ΓεΣΥ

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε ο Θωμάς Αντωνίου, μετά την παραίτηση του από την προεδρία του ΟΑΥ λόγω ασυμβίβαστου. Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι είναι τιμή για τον ίδιο όταν του δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρει  μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες να εφαρμοστεί το σύστημα υγείας στη χώρα μας.

«Όλα έχουν ένα τέλος, πρέπει να το δεχόμαστε με αξιοπρέπεια και αυτό κάνουμε. Προχωράμε παρακάτω. Έτσι και αλλιώς ο δεύτερος μου διορισμός ολοκληρωνόταν σε 3,5 μήνες απλά ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα με λίγο δραματικό τρόπο, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία

είναι τι αφήνουμε πίσω μας», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι το ΓεΣΥ είναι σε πολύ γερές βάσεις, ο ίδιος ο κόσμος το έχει αποδεχτεί, οι ίδιοι οι γιατροί και οι άλλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας είναι σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι και το σύστημα υγείας βγαίνει μέσα στα πλαίσια προϋπολογισμού, όπως προβλέπεται από τον νόμο αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα που ήταν αναμενόμενα και θα επιλυθούν από του επόμενους.

Κληθείς να σχολιάσει αν θεωρεί αδικία το αποτέλεσμα της έρευνας, ανέφερε ότι δεν θέλει να σταθεί σε αυτό. «Υπάρχουν διαδικασία, υπάρχουν θεσμοί και τα αποτελέσματα είναι σεβαστά. Από την πρώτη στιγμή το ότι αναδείχτηκε αυτό το θέμα το είχα αναδείξει ως πολιτικό. Από την αρχή του χρόνου και εγώ αλλά και το ΓεΣΥ έχουμε δεχτεί πολλές πιέσεις αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτά, δεν έχει αυτό σημασία αλλά πρέπει αν δούμε το ουσιαστικό.

Όσο αφορά το θέμα ασυμβίβαστου ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι η πρώτη περίπτωση που θα επέβαλλα την παραίτηση μου ήταν σε περίπτωση που αποστελλόταν στον οργανισμό ο διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλου. Στην δεύτερη περίπτωση, όταν ακούστηκε το όνομα της συζύγου του, είχε ενοχληθεί και είχε υποβάλει την παραίτηση του.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντωνίου, Είχα, #45, ΓεΣΥ,antoniou, eicha, #45, gesy