Θα κάνουν Πάσχα με την οικογένεια

Αποφυλακίστηκαν χάρη σε επιχειρηματία 12 βιοπαλαιστές
Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες άλλοι 44 κρατούμενοι με προεδρική χάρη * Τι δήλωσαν στη «Σ» βιοπαλαιστές για τον επιχειρηματία-σωτήρα τους

Αέρα ελευθερίας αναπνέουν από χθες οι δώδεκα κρατούμενοι-βιοπαλαιστές, για τους οποίους πλήρωσε τις οφειλές Κύπριος επιχειρηματίας, προκειμένου να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους. Οι δώδεκα βρίσκονταν στη φυλακή για απλήρωτα εντάλματα προστίμου, όπως κοινωνικές ασφαλίσεις, τροχαία, αστικά και διατροφές.

Βγαίνοντας

από την πύλη του σωφρονιστικού ιδρύματος στη Λευκωσία ο Πέτρος Τσουρής, μιλώντας στη «Σ», ευχαρίστησε τον επιχειρηματία που τον βοήθησε να βγει από τη φυλακή, και αναφέρθηκε στις πολύ καλές συνθήκες που συνάντησε κατά τη διαμονή του εκεί. «Δεν έχω κανένα παράπονο. Ευχαριστώ και τη διεύθυνση που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να με βοηθήσει». Ανέφερε πως έχει τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι τετραπληγικό, ενώ για το άλλο πληρώνει διατροφή. «Για τη θεραπεία του τετραπληγικού παιδιού χρειάζονται αρκετά χρήματα.

Τυγχάνω οικονομικής στήριξης από το Γραφείο Ευημερίας και τον Ραδιομαραθώνιο, αλλά και πάλι δεν τα βγάζω πέρα», είπε ο κ. Τσουρής. Εκ των δώδεκα που αποφυλακίστηκαν χάρη στον επιχειρηματία είναι και ο οικογενειάρχης Μάριος Κρασιάς, ο οποίος όφειλε εντάλματα προστίμου. «Θέλω να ευχαριστήσω τον επιχειρηματία που με έβγαλε από τη φυλακή, όπως και τη διεύθυνση των φυλακών για τη συμπεριφορά τους απέναντί μου. Οι συνθήκες ήταν άψογες», ανέφερε ο κ. Κρασιάς.

«Ωραίο αίσθημα η ελευθερία»
Ο επιχειρηματίας, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, εξέφρασε πρόθεση να προσφέρει και εργασία σε όσους εκ των δώδεκα επιθυμούν.
Ο Παναγιώτης Ορφανίδης, βγαίνοντας από την πύλη των φυλακών, δήλωσε στη «Σ» «πως είναι ωραίο αίσθημα η ελευθερία και κόσμος πρέπει να παλεύει γι' αυτήν». Ο κ. Ορφανίδης, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή για εντάλματα προστίμου σε σχέση με απλήρωτες κοινωνικές ασφαλίσεις, ανέφερε πως θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για να μην ξαναβρεθεί στην ίδια δυσμενή θέση.

Προθυμία και από δεύτερο επιχειρηματία
Ο βιοπαλαιστής Πέτρος Τσουρής κάλεσε και άλλους Κυπρίους να βοηθήσουν οικονομικά συνανθρώπους τους που βρίσκονται στη φυλακή για ασήμαντα ποσά. «Ελπίζω να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι Κύπριοι, γιατί είναι πολύς κόσμος που μπαίνει στη φυλακή, επειδή αδυνατεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Πρέπει να βοηθηθούν και τα άλλα παιδιά», ανέφερε ο κ. Τσουρής. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεύτερος Κύπριος επιχειρηματίας επικοινώνησε χθες με τη διεύθυνση των φυλακών, εκφράζοντας πρόθεση να πληρώσει τις οφειλές κρατουμένων-βιοπαλαιστών, προκειμένου να αποφυλακιστούν και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις με τέσσερεις πολίτες φυλακίζονται καθημερινά για ασήμαντα ποσά, με τη διεύθυνση των φυλακών και τη Νομική Υπηρεσία να επιχειρούν, με κάθε τρόπο, να αμβλύνουν το πρόβλημα.

Προεδρική χάρη σε άλλους 44
Χθες αποφυλακίστηκαν άλλοι 44 κρατούμενοι με προεδρική χάρη. Όλοι θα απολύονταν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Από τους 44, οι 20 είναι Κύπριοι και οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Να σημειωθεί πως δεν απονέμεται προεδρική χάρη σε άτομα που εκτίουν ποινές για φόνο, ανθρωποκτονία, εμπορία ναρκωτικών και αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα