Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των Κύπριων κυνηγών την Κυριακή

Με προβλήματα ξεκίνησε η επίσημη πρώτη του κυπριακού κυνηγιού, με τους κυνηγούς να εκφράζουν απογοήτευση.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κυνηγετικής Ένωσης Λευκωσίας Ανδρέα Σολέα, οι προβλέψεις των κυνηγών για μειωμένο θήραμα επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Αν και οι προβλέψεις του Ταμείου Θήρας ήθελαν μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι, φαίνεται ότι κατά την πρώτη Κυριακή δεν επιβεβαιώθηκε από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και οι έντονες βροχοπτώσεις, που καθυστέρησαν την έναρξη της εξόρμησης των κυνηγών. Όπως πληροφορούμαστε, η ελαφριά βροχή μπορεί να είναι θετική για

το κυνήγι πέρδικας, αλλά αρνητική για το κυνήγι λαγού, αφού τα κυνηγετικά σκυλιά δεν μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη του.

Ο κύριος Σολέας μάς ανέφερε ότι η πρώτη Κυριακή δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας, αφού υπάρχει πολυκοσμία κατά την εξόρμηση και η κάρπωση είναι αρκετά αυξημένη.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, πολλοί κυνηγοί φαίνεται να μην τήρησαν τα όρια και θήρευσαν μεγαλύτερο αριθμό θηραμάτων, αναρτώντας τα, μάλιστα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, ο κύριος Σολέας κάλεσε τους κυνηγούς όπως σεβαστούν τον θηραματικό πλούτο της Κύπρου, καθώς δεν μπορεί να φταίνε για το μειωμένο θήραμα οι αλεπούδες ή το Ταμείο Θήρας.

Από πλευράς Ταμείου Θήρας, ο Πέτρος Αναγιωτός, Λειτουργός της υπηρεσίας, ανέφερε στο Sigmalive ότι, σε γενικές γραμμές, η πρώτη Κυριακή κύλησε ομαλά, με εξαίρεση πέντε καταγγελίες που έγιναν σε κυνηγούς. Οι δύο αφορούσαν μη κατοχή άδειας, μία για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή και άλλες δύο για συναρμολογημένο όπλο σε αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα