Θανατηφόρο Λεμεσού: Σκέψεις για αλλαγές στο σημείο - Δεν μειώνονται τα €300

Έφθασαν και στο Υπουργείο Μεταφορών οι καταγγελίες πολιτών ότι στο σημείο όπου σημειώθηκε η ανείπωτη τραγωδία με θύματα 4 άτομα οι παραβιάσεις των οδηγών είναι καθημερινές. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΡΙΚ ο Αλέξης Βαφεάδης.

Ο Υπουργός είπε πως οι οδηγοί στο συγκεκριμένο σημείο παραβιάζουν το κόκκινο και τρέχουν με υψηλές ταχύτητες. «Ζήτησα συνάντηση με τα Δημόσια Έργα, τμήμα το οποίο διαθέτει εμπειρογνώμονες. Θέλω να ακούσω τις εισηγήσεις

τους για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να μειώσουμε τα θανατηφόρα», είπε, ενώ σημείωσε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στα θύματα του τετραπλού θανατηφόρου

«Ένα από τα θέματα που είναι στο τραπέζι είναι και οι κάμερες. Αν υπήρχε ένας κόμβος εκεί για παράδειγμα». Σε άλλο σημείο, ο Υπουργός είπε πως «η στροφή δεξιά είναι μια ευάλωτη κατάσταση. Είναι κάτι το οποίο θα συζητήσω με τους εμπειρογνώμονες. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βοηθούν τα έξυπνα φώτα».

Αναφορικά με την συζήτηση που άνοιξε για το εξώδικο των 300 ευρώ για το κόκκινο, ο Υπουργός είπε ότι υπάρχει πρόταση νόμου για αυτό το θέμα. «Στο Συμβούλιο Οδικής ασφάλειας υπάρχει σε εξέλιξη η συζήτηση. Θεωρώ ότι το να περάσεις το κόκκινο είναι τεράστιος κίνδυνος για όλους.

Πρόκειται για σοβαρό αδίκημα που δεν πρέπει να αλλάξει το πρόστιμο. Αυτό που συζητείται είναι τα μηνύματα που δέχονται οι οδηγοί ότι εισέρχονται κάπου και το θέμα των ενδιάμεσων παραβάσεων (γραμμή αλτ και διάβαση πεζών) θα πρέπει να υπάρχει μια ενδιάμεση ρύθμιση. Δεν λήφθηκε απόφαση γι’ αυτό», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα