Θεσ/νικη:Κακοκαιρία επηρεάζει πτήσεις από/προς Λάρνακα

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να επηρεαστούν δεκάδες πτήσεις προς το αεροδρόμιο της πόλης. Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το επίσημο site του αεροδρομίου της πόλης, πτήση της Aegean προς Λάρνακα από Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει δρομολόγιο

λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Εξάλλου πτήση προς Θεσσαλονίκη από Λάρνακα, επηρεάστηκε όπως φαίνεται στην σελίδα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Όπως φαίνεται και στην επίσημη σελίδα του Αεροδρομίου Λάρνακας οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη έχουν επηρεαστεί.

Όπως μεταδίδει το voria.gr Ακυρώθηκαν ήδη αφίξεις πτήσεων από Μυτιλήνη, Βελιγράδι, Αθήνα, προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια πτήσεις από Φρανκφούρτη, Βιέννη, Μόσχα, Μπάντεν. Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε αρκετές άλλες ενώ υπάρχουν και πολλές που δεν αναχώρησαν καν.

Αρκετές πτήσεις σημειώνουν καθυστερήσεις ενώ στην πτήση της Olympic Air από την Αθήνα ήταν και η δημοσιογραφική ομάδα της Nova, που καλύπτει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Οι δημοσιογράφοι κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη οδικώς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής επικοινωνίας της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, από το πρωί ακυρώθηκαν τρεις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη καθώς και πτήσεις από Ρόδο, Χανιά, Μυτιλήνη, Καβάλα και Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη. Επίσης, επτά πτήσεις από το εξωτερικό λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Καβάλας, ενώ η προσγείωσης μιας πτήσης από το Ντίσελντορφ έγινε στην Αθήνα αντί της Θεσσαλονίκης

«Σήμερα ήταν δύσκολη ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επηρεάζεται μόνο στο κομμάτι των αφίξεων από τις καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο χιονόπτωσης το βράδυ.Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Οπότε αν το φαινόμενο είναι στο πλαίσιο το οποίο προβλέπεται επιχειρησιακά δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Αν ξεφύγει μπορεί και αύριο να έχουμε κάποια θέματα" ανέφερε ο κ Παπάζογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα