Την διαφύλαξη των αρχών και αξιών της ΕΕ τόνισε η ΠτΒ στην Πρέσβειρα Ουγγαρία

Tη σημασία της προσήλωσης και διαφύλαξης των κοινών ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, υπό το φως των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ, με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα δε προς αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, όπως το μεταναστευτικό, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, υποδεχόμενη την Τρίτη την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην

Κύπρο Krisztina Lakos, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη ανάληψης συλλογικής ευθύνης και της σύναψης σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες.

Κατά τη συνάντηση, ανασκοπήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, με αναφορά στην επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας το 2021 και σημειώθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του διακοινοβουλευτικού διαλόγου και της συνεργασίας, ειδικότερα στην διάρκεια της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), κατά το 2ο εξάμηνο του 2024.

H κ. Δημητρίου ευχήθηκε στη κ. Lakos κάθε επιτυχία στο έργο της και εξέφρασε την ετοιμότητα της ίδιας και της Βουλής των Αντιπροσώπων για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για τρέχοντα ζητήματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα