Τι είπε ο Κόσιης στον Χριστοδουλίδη και τι πρέπει να κάνει αν εκλεγεί

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Κόσιης. Ο κ.Κόσιης να σημειωθεί ότι είναι ανάμεσα στις 100 προσωπικότητες που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Εισαγωγικά χαρακτήρισε λυπηρά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο μνημόσυνο του Γρίβα Διγενή.

«Η Κύπρος σήμερα χρειάζεται να μονοιάσουμε όλοι, έχουμε τόσα προβλήματα… έχουμε το μεταναστευτικό, το εθνικό, την οικονομία, τη διαφθορά. Αντί να βρούμε τρόπο να ενώσουμε

δυνάμεις, κάνουμε καβγάδες με το ποδόσφαιρο και με το ποιος πήγε στο μνημόσυνο του Γρίβα ή του Μακάριου».

Διαβάστε επίσης: Σπανός: Την ώρα που μας χτυπά την πόρτα ο Τούρκος…εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας

«Πρέπει να δούμε τον κόσμο διαφορετικά πλέον. Χρειάζεται τα κόμματα η Δημοκρατία για να λειτουργήσει. Το ότι όμως ο κόσμος φεύγει από τα κόμματα, πρέπει να προβληματίσει τα κόμματα. Μήπως δημιουργήθηκαν κλειστά κυκλώματα μέσα στα κόμματα, από τα οποία τρώνε οι λίγοι;», διερωτήθηκε ο κ.Κόσιης. Σε άλλο σημείο συμπλήρωσε ότι τα κόμματα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική.

«Εγώ δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα. Αποφασίζω κάθε φορά, ποιον θα στηρίξω και ποιον θα ψηφίσω».

«Τον γνώρισα πριν 8 – 10 χρόνια (σ.σ τον Χριστοδουλίδη). Βρέθηκα αρκετές φορές μαζί του. Εντόπισα κάποια πράγματα πάνω του που μου άρεσαν. Για να είμαι ειλικρινής, του είπα ότι αν κάποτε ενδιαφερθείς για την Προεδρία θα είμαι δίπλα σου. Είμαι με τον Χριστοδουλίδη αλλά δεν μπορώ να κατηγορώ τον Αβέρωφ ή τον Μαυρογιάννη. Η προεκλογική εκστρατεία δεν είναι πολιτισμένη. Ο Χριστοδουλίδης φροντίζει να την κρατεί σε ένα επίπεδο. Κάθε 5ετια χειροτερεύουμε…».

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 100 που στηρίζουν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη

«Τα κόμματα πρέπει να προβληματιστούν γιατί ο Χριστοδουλίδης παίρνει από όλα τα κόμματα. Μεταξύ άλλων είπε ότι ρίχνουν λάσπη… εγώ του είπα πολλές φορές ότι αν δοκιμάσουμε να κολυμπήσουμε μέσα στη λάσπη δεν θα τα καταφέρουμε. Μπορεί παλιά να ήταν διαφορετικά αλλά σήμερα δεν περνούν στον κυπριακό λαό αυτά. Δεν είναι πρόβατο σήμερα ο κυπριακός λαός, ξύπνησε, έχει άποψη».

Ο Νίκος Κόσιης εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή του παράλληλα όπως οι νέοι αναμειχθούν στην πολιτική.

Το σύστημα είναι τέτοιο είπε, «που αν δεν είσαι δικός μας 100% δεν μπορείς να κερδίσεις εκλογές… Διαφωνώ με όσους είναι στα κόμματα και φεύγουν, να αγωνίζεσαι να αλλάξεις κάτι όχι να φεύγεις..».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον Χριστοδουλίδη, γύρισε την Κύπρο. «Πιστεύουν ότι αυτός ο άνθρωπος θα κάνει αυτό που θέλουν, ότι θα αλλάξει τον τρόπο διοίκησης. Ο Χριστοδουλίδης είδε χιλιάδες κόσμου και έκανε το πρόγραμμα του..». «Πρέπει να τηρήσει όλα αυτά που υποσχέθηκε.. είναι ελπίδα σωτηρίας αλλά με το που αναλάβει την εξουσία πρέπει να αποδείξει ότι αυτά που λέει θα τα εκτελέσει».

Αναφορικά με το αν είναι εφικτό το να κυβερνήσει με άλλες δυνάμεις ο κ.Χριστοδουλίδης, ο κ.Κόσιης είπε, «όταν πάμε και γυρέφκουμε τρόπο να συμμαχήσουμε τους Τούρκους, δεν μπορούμε μεταξύ μας να συμφωνήσουμε για το καλό του τόπου;».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόσιης, Χριστοδουλίδη,kosiis, christodoulidi