Τη συμμετοχή Ελλάδας στην επιχείρηση σε Ερυθρά Θάλασσα ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides» για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό το Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης,

κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε, μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, «η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση "Aspides" για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας».

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides» θα γίνει με τη φρεγάτα «Ύδρα» που θα αποπλεύσει προς την περιοχή τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, αποφασίστηκε η παράταση για ένα έτος, της θητείας του εν ενεργεία Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, σχετικά «με την πορεία του μεταναστευτικού, τη μεγάλη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη σταδιακή αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υποδοχής».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καιρίδης, οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έχουν μειωθεί πάνω από 25% σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Κυβερνητικές πηγές, επίσης, ανέφεραν ότι η μείωση των ροών αφορά στο θαλάσσιο σύνορο κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου παρατηρείται πολύ μεγάλη βελτίωση, ενώ στο χερσαίο σύνορο στον Έβρο οι ροές έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Τέλος, μετά από πρόταση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ η τροποποίηση του Σχεδίου «Αιγίς», για την προμήθεια 300 νέων οχημάτων για τις δασικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα