Την προσφορά της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Σ. Πύλα, εξήρε η ΠτΒ

Η εκπαίδευση έχει να κάνει με τη γνώση, την παιδεία, το μυαλό και την πρόοδο, αλλά και με τις καρδιές, τις αξίες, το ήθος, τη συνείδηση, το μέλλον και το παρελθόν, τις πατρίδες και τις ιδέες, άτομα και συλλογικότητες, το πνεύμα, την κουλτούρα και την προκοπή, ανέφερε χθες βράδυ η Πρόεδρός της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου σε ομιλία της στην τιμητική εκδήλωση για την εκπαιδευτικό και λογοτέχνιδα Σωτηρία Πύλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Λύσης «Παύλος Λιασίδης».

Η κ. Δημητρίου εξήρε την προσφορά

της κ. Πύλα ως δασκάλα και συγγραφέας, σημειώνοντας πως «ενδεικτική της ανιδιοτελούς της προσφοράς στην κοινότητα, πέρα από τη συναισθησία απέναντι στους δυσπραγούντες μαθητές, είναι και η ευγενής εθελοντική συνεισφορά της στο Ταμείο Αλληλεγγύης Λύσης, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κατεχόμενη γη». Ανέφερε ακόμα πως πρόσφερε μέρος της σύνταξής της για την επιδιόρθωση της κατεχόμενης εκκλησίας της Λύσης από όπου η τιμώμενη κατάγεται.

«Η συγγραφική της δράση, ποιήματα, διηγήματα και ιστορίες από τη ζωή και τη διδασκαλική της εμπειρία, με έμπνευση από τον τόπο και την προσφυγιά, συμπληρώνει ένα μωσαϊκό βίου αξιοζήλευτου, που η πολιτεία δεν μπορεί παρά να θαυμάσει, να προβάλει υποδειγματικά και να τιμήσει με σεβασμό», είπε ακόμα για την κ. Πύλα η Πρόεδρος της Βουλής.

Περιγράφοντάς τη Σωτηρία Πύλα, η κ. Δημητρίου είπε πως «τιμούμε σήμερα τη δασκάλα, τη συγγραφέα, τη Λυσιώτισσα, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι και τα δώρα της σε όσες παιδικές ζωές είχαν την τύχη να τη συναντήσουν στον δρόμο τους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου». Όπως ανέφερε, υπήρξε διευθύντρια και στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων, όπου και η ίδια φοίτησε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα