Τ/κ Τύπος: Επαληθεύονται οι πληροφορίες για κρίση στα ακίνητα

Η Star Kıbrıs  (01.09.23 starkibris.net) γράφει ότι τα λόγια του επιχειρηματία Ali Özmen Safa, ο οποίος προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι «η κρίση στον τομέα των ακινήτων είναι προ των πυλών», επαληθεύτηκαν. «Στο Λονγκ Μπιτς, όπου ακούγονταν τα βήματα της κρίσης, ορισμένες εταιρείες ανακοίνωσαν εκπτώσεις έως και 20% για να τονώσουν τη ζήτηση», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Ali Özmen Safa, «πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Safa», δήλωσε στην είδηση

που έγινε πρωτοσέλιδο στο Star Kıbrıs στις 24 Ιουλίου 2023, είχε αναφέρει τα εξής: «Στον τομέα των ακινήτων, οι τιμές θα μειωθούν και οι πωλήσεις θα μειωθούν πριν από το 2023. Ειδικά σε ορισμένα μεγάλα μέρη, η επίδραση αυτή θα γίνει σοβαρά αισθητή. Θα υπάρξει μια μίνι κρίση στην Κύπρο. Ορισμένες εταιρείες θα κλονιστούν σε μεγάλη κλίμακα. Η επίδραση θα διαρκέσει τουλάχιστον 12 μήνες...»,  προειδοποίησε.

«Τα σημάδια της κρίσης άρχισαν να φαίνονται πριν στεγνώσει το μελάνι των λόγων του Safa. Μια εταιρεία στο Τρίκωμο η  Long Beach ανακοίνωσε ότι το σπίτι, το οποίο προσφερόταν προς πώληση για περίπου 80 χιλιάδες λίρες, μειώθηκε κατά 20% σε περίπου 63 χιλιάδες λίρες. Οι εκπτώσεις δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό. Με τη μείωση της ζήτησης, πολλές εταιρείες προσπαθούν να αναζωογονήσουν τη ζήτηση με τιμές χαμηλότερες από τις τιμές που βγήκαν προς πώληση.

Ο Ali Özmen Safa, ο οποίος προέβλεψε αυτή την κατάσταση τον περασμένο μήνα, προειδοποίησε: «Υπάρχει μια βασική αρχή της οικονομίας. Η ζήτηση και η προσφορά καθορίζουν την τιμή. Επί του παρόντος, το 95% των σπιτιών που πωλούνται δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Χρηματοδοτείται με τα χρήματα του αγοραστή. Οι περισσότεροι αγοραστές είναι κερδοσκόποι... Αυτοί οι κερδοσκόποι θα προκαλέσουν την κρίση. Η ομάδα αυτή δεν έχει ούτε την πρόθεση ούτε τα χρήματα να πληρώσει τα σπίτια μέχρι τέλους. Τα αγοράζουν για να ανεβάσουν την τιμή και να τα πουλήσουν»,  είπε.

Διαβάστε επίσης: Νέες πληροφορίες για τις πωλήσεις γης στα κατεχόμενα-Πόσα στρέμματα πωλήθηκαν

Πηγή: ΓΤΠ 

Keywords
Τυχαία Θέματα