Τ/κ Τύπος για επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Νέα εποχή και αέρα φιλίας»

Για νέα εποχή και αέρα φιλίας γράφει ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Αθήνα, την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια, όπως σημειώνουν πολλές εφημερίδες ενώ δίνεται έμφαση στις συμφωνίες που υπογράφηκαν.

Η «Αβρούπα» σχολιάζει το γεγονός ότι πριν λίγο διάστημα

ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι «Για μένα δεν υπάρχει άτομο που τον λένε Μητσοτάκη» ενώ χθες εμφανίστηκε κολλητός του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σημειώνει επίσης ότι ο Μητσοτάκης μίλησε για ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο ενώ από το στόμα του Ερντογάν δεν βγήκε η λύση δύο κρατών, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στον Τατάρ και σε όσους υποστηρίζουν την λύση δύο κρατών στα κατεχόμενα.

Προσθέτει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αναφερόμενος στο Κυπριακό, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος για τετελεσμένα και πως «μια λύση με βάση τις πραγματικότητες στην Κύπρο, θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή». Παραθέτει επίσης το σχόλιο του BBC πως μια θετική ατμόσφαιρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην Κύπρο.

Η «Κίπρις» πρωτοσέλιδα γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έγινε δεκτός με επίσημες τιμές από την Ελληνίδα ομόλογό του και ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε όπως Τουρκία και Ελλάδα λύσουν τα υφιστάμενα προβλήματα με εποικοδομητικό διάλογο, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.

Η διαδικτυακή «Χαβαντίς» με τίτλο «Ελληνική άνοιξη χωρίς Κυπριακό» προβάλλει την δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν πως αρκεί να ενεργήσουν με καλή θέληση, να επικεντρωθούν στην μεγάλη εικόνα, «να περάσουμε τη θάλασσα και να μην πνιγούμε στο ρέμα. Είδα με μεγάλη ευχαρίστηση ότι και ο αξιότιμος Κυριάκος μοιράζεται τις ίδιες διαπιστώσεις». Προβάλλει επίσης την δήλωση Μητσοτάκη ότι Τουρκία και Ελλάδα είναι υποχρεωμένες να ζουν ειρηνικά, να θέτουν τα θέματα που δεν συμφωνούν και να προσπαθούν συνεχώς να βρουν λύσεις με ειλικρινή διάλογο. «Και όπου δεν μπορεί να υπάρχει συμφωνία, να μην υπάρχει ένταση».

Η «Γενί Ντουζέν» γράφει επίσης για τις δηλώσεις των Ερντογάν και Μητσοτάκη στην κοινή διάσκεψη Τύπου που έδωσαν προτάσσοντας πως οι δύο άνδρες έθεσαν στόχο να ανέλθει το μεταξύ τους εμπόριο στα 10 δισ δολάρια και την αναφορά του Τούρκου Προέδρου πως οι φιλικές τους σχέσεις επιβεβαιώθηκαν με το ανακοινωθέν της Αθήνας. Από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού προβάλει τις αναφορές του στην Κύπρο και τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

Η «Ντιαλόγκ» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Αέρας ειρήνης» αναφέρεται στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και γράφει ότι αρχίζει μια νέα εποχή, σημειώνοντας ότι υπογράφηκαν πολλές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Για νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας γράφει και η «Γκιουνές», που πρόσκειται στο ΚΕΕ, και προβάλλει το θέμα κάτω αριστερά σε δίστηλο στο πρωτοσέλιδό της.

Η «Σταρ Κίπρις» έχει τίτλο «στην Αθήνα είδαν το ποτήρι μισογεμάτο» και η εθνικιστική «Βολκάν» προβάλλει στον τίτλο της την αναφορά του Τούρκου Προέδρου σε λύση στην Κύπρο με βάση τις πραγματικότητες.

Διαβάστε επίσης: H απάντηση Γεραπετρίτη για την «υπόκλιση» στον Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα