Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Λεμεσό και Πάφο-Πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 12/11 οι φωτιές στις κοινότητες Δορά-Πραστιό-Μούσερε και Στρουμπί-Κάθηκας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. 

Η φωτιά στις κοινότητες Δορά-Πραστιό-Μούσερε κατέκαψε έκταση 1 (ένα) εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή.

Εργάστηκαν συνολικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εννέα οχήματα. Υποστήριξε το Τμήμα Δασών με συνολικά τέσσερα οχήματα, καθώς και δύο ιδιωτικά καδενοφόρα.

Με ρίψεις νερού υποστήριξαν τις επίγειες δυνάμεις τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Διαβάστε

επίσης:  Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική - Φωτιά μεταξύ δύο κοινοτήτων στην Πάφο

Επιπρόσθετα, η φωτιά που ξέσπασε στην Επαρχία Πάφου μεταξύ κοινοτήτων Στρουμπί-Κάθηκας. Κατέκαψε έκταση 9 (ένα) εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αμπέλια σε δύσβατη περιοχή.

Εργάστηκαν συνολικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα οχήματα. Υποστήριξε το Τμήμα Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα, η Υπηρεσία Θήρας με μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης, καθώς και δύο ιδιωτικά καδενοφόρα.

Με ρίψεις νερού υποστήριξαν τις επίγειες δυνάμεις τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Όλες οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν για κατάσβεση των πυρκαγιών και επιφυλακή και στις δύο πυρκαγιές.

Τα αίτια των πυρκαγιών θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας.

Φωτιά στην Επαρχία Λευκωσίας 

Ακολούθως, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 2023 και ώρα 17:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Λύμπια, της επαρχίας Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 17:45 αφού έκαψε έκταση δύο (2) δεκαρίων καλυμμένη με καλάμια.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τρία πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με εννιά άτομα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν και δύο ιδιωτικοί ελκυστήρες.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα