Το 4x4 έκανε ο Ολυμπιακός

Νίκησε εκτός έδρας την Ξάνθη με 3-1 και απολαμβάνει την κορυφή
Πετυχημένο ήταν το πρώτο επίσημο φετινό ματς μακριά από την Αθήνα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη, επικράτησαν 3-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στη Super League,

ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής. Ο Φορτούνης σκόραρε στο 65ο (πέναλτι) και 68ο λεπτό, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ φέτος για τους Πειραιώτες, οι οποίοι πέτυχαν το 4 στα 4 αλλά και τη 18η νίκη επί της Ξάνθης στην ακριτική πόλη. Ο Ντουρμάζ ήταν ο παίκτης που είχε ανοίξει το σκορ για τους πρωταθλητές στο 42', ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιμιτρόφ στο 50'.

Από τη μακρινή ασίστ του Φορτούνη, ο Ντουρμάζ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με τρομερό, ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Τσενάμο (0-1). Η λάθος εκτίμηση του Μποτία (έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα), σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 50ό λεπτό ο Ισπανός αμυντικός «πούλησε» την μπάλα, η οποία αφού πέρασε από τα πόδια του Βασιλακάκη και του Καπετάνου, κατέληξε στον αμαρκάριστο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, Ντιμιτρόφ κι εκείνος με εξαιρετικό πλασέ παραβίασε την εστία του Ρομπέρτο (1-1).

Στο 60' ήταν η σειρά του Φορτούνη να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των παικτών με τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Η πάσα ακριβείας του Ιντέγε από τα δεξιά, βρήκε αμαρκάριστο τον Φορτούνη στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα από την κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Τσέναμο.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 63' ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε (σωστά) την εσχάτη των ποινών. Ο Φορτούνης, που κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (1-2). Από την εξαιρετική ομαδική ενέργεια των Ντουρμάζ και Ιντέγε, ο Νιγηριανός "σέρβιρε" στον Φορτούνη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής -παρά την προσπάθεια του Τσενάμο- έγραψε το 1-3.

Keywords
Τυχαία Θέματα