Το αχρείαστο (κι ακατανόητο) ρίσκο του Αυγουστή δεν ήταν το επιθετικό στιλ

Ένα πισωγύρισμα στην εφιαλτική πρεμιέρα του στην αγωνιστική περίοδο 2021/22 (0-4 στο «Στέλιος Κυριακίδης») ήταν η βαριά ήττα του ΑΠΟΕΛ το περασμένο Σάββατο, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το 1-4 από την Ανόρθωση δεν εκτροχίασε τους «γαλαζοκίτρινους» από την κούρσα του τίτλου, ωστόσο ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την αμφιβολία για την ικανότητά τους να τον κατακτήσουν, αφού σε τέσσερις αγωνιστικές στα πλέι οφ έχουν μόνον μια νίκη και η απόσταση από την κορυφή αυξήθηκε, αντί να μειωθεί.

Συνάμα ενέτεινε στο μέγιστο την πίεση

εν όψει του δεύτερου προημιτελικού με την  «Κυρία», ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (6/4) στο ίδιο γήπεδο, καθώς ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα δημιουργήσει (δυσάρεστα) τετελεσμένα.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, επικρίνεται για (υπερβολικά) επιθετική προσέγγιση σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Στη θητεία του, ωστόσο, ο 45χρονος έχει (απο)δείξει πώς θέλει να παίζει και να κερδίζει. Όποιος σύλλογος τον προσλαμβάνει γνωρίζει επακριβώς ποια είναι η φιλοσοφία του και οι μηδενικές εκπτώσεις που κάνει σε αυτήν -ιδίως στις εγχώριες διοργανώσεις.

Αν ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ πρέπει να χρεωθεί ένα αχρείαστο ρίσκο, τότε είναι η ακατανόητη επιλογή -και δη σε διαδοχικά κομβικά ντέρμπι- να έχει στην ενδεκάδα παίκτες δίχως αγωνιστικό ρυθμό.

Κόντρα στην Ανόρθωση ο Αυγουστή επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Σιμόνε Σκουφέτ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (13/3) κι έκτοτε δεν είχε παίξει ξανά.

Αν όχι οτιδήποτε άλλο, σίγουρα ένα ψυχολογικό «χτύπημα» για τον Νεόφυτο Μιχαήλ, ο οποίος έφτασε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχοντας μετρήσει πέντε συναπτές συμμετοχές σε διάστημα 24 ημερών: 9/3 με Ανόρθωση (κύπελλο), 13/3 με ΑΕΚ, 20/3 με Απόλλωνα, 24/3 και 29/3 με Εσθονία (μπαράζ Πρωταθλήματος Εθνών).

Παρόμοια απόφαση είχε πάρει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ και την προηγούμενη αγωνιστική, όταν στο εντός έδρας ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα (20/3) επανεμφάνισε στην ενδεκάδα τον Ντανίλο, ο οποίος είχε ν’ αγωνιστεί από τις 30 Ιανουαρίου (το εντός έδρας 2-0 επί της Δόξας).

Ο Βραζιλιάνος ήταν εμφανώς εκτός τόπου και χρόνου και αντικαταστάθηκε στο 60ό λεπτό, δίχως να έχει κάνει αισθητή την παρουσία και να έχει βοηθήσει την ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυγουστή,avgousti