Το χρονικό εξαφάνισης της Μαρίας Κακογιάννη-Τα 6 σημεία όπου θεάθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη δημοσιότητα επανήλθε η υπόθεση εξαφάνισης της Μαρίας Κακογιάννη μετά τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της τα ξημερώματα της Τρίτης 25/4. 

Στις 11 Απριλίου 2012,  Μεγάλη Τετάρτη η 39χρονη τότε αθλήτρια στίβου, Μαρία Κακογιάννη έκανε φλαούνες με τη μητέρα της στο σπίτι της στον Άγιο Ιωάννη στη Λεμεσό και στη συνέχεια έφυγε χωρίς να πει πού πάει. Η γειτόνισσα της αγνοούμενης, την είδε γύρω στις 4 το απόγευμα να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό της, ένα κόκκινο τζιπ, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην περιοχή του

Lady’s Mile στη Λεμεσό.

Διαβάστε επίσης: Ανατίναξαν το όχημα της εξαφανισμένης Μαρίας Κακογιάννη-Η μαρτυρία της μητέρας

Τότε, για τον εντοπισμό της είχε σημάνει παγκύπριος συναγερμός. Στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση από την Αστυνομία, με τη συνδρομή δυτών που έψαχναν στη θάλασσα.  Η μητέρα της Μαρίας παρακαλούσε όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν.  Ενώ για την εξαφάνιση της Μαρίας ασχολήθηκε έντονα το 2013 και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. 

Σύμφωνα με διαφορετικές μαρτυρίες, μετά την εξαφάνιση, η Μαρία θεάθηκε ζωντανή 6 φορές. Οι μαρτυρίες αυτές ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιωθούν από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Κακογιάννη, θεάθηκε:

• Κυριακή 6 Μαΐου του 2012: Θεάθηκε κοντά στην εκκλησία Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό. 
• Την ίδια μέρα: Θεάθηκε κοντά στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας στη Λεμεσό.
• Τη Δευτέρα, 7 Μαΐου του 2012: Θεάθηκε στην Οδό Αγίου Ανδρέου στη Λεμεσό. 
• Την ίδια μέρα, θεάθηκε στον δρόμο του Παλιού Νοσοκομείου στη Λεμεσό.
• Την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012: Θεάθηκε κοντά στην υπεραγορά LIDL στη Λεμεσό. 
• Την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012: Θεάθηκε κοντά στην εκκλησία Αγίου Αντωνίου στην Λεμεσό.

Ακολούθως, η υπόθεση επανήλθε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο του 2019 όταν ήρθαν στο φως τα εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου, Νικόλα Μεταξά.Η Μαρία όπως και οι υπόλοιπες ελλείπουσες είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υπογραμμίζεται οτι η Μαρία Κακογιάννη παραμένει στη λίστα των εξαφανισμένων γυναικών καθώς οι προσπάθειες εξιχνίασης δεν καρποφόρησαν και ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός.

Τα κατεχόμενα και η εμπλοκή του υπόκοσμου

Πολλά από τα κομμάτια του πάζλ δείχνουν ασύνδετα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σωρεία εύλογων ερωτημάτων γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της Μαρίας Κακογιάννη.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι θεάθηκε στο εξωτερικό, με την Αστυνομία να ζητεί στοιχεία από τη χώρα αυτή, αλλά και πάλι τίποτα. Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν ότι η Μαρία θεάθηκε στα κατεχόμενα, με τις Αρχές σε αυτή την περίπτωση να ζητούν ενημέρωση από το ψευδοκράτος μέσω της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής, χωρίς πάλι θετική κατάληξη.

Σημειώνεται ότι η μάνα της πιστεύει ότι η κόρη της είναι ζωντανή και ότι δεν επικοινωνεί μαζί της, επειδή κάποιοι την απειλούν για να παραμείνει εξαφανισμένη, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για εμπλοκή του υπόκοσμους στην εν λόγω υπόθεση.

Δείτε τη συζήτηση της Πέτρας Αργυρού και του Κυριάκου Πενηνταέξ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρίας Κακογιάννη#45Τα 6, ΒΙΝΤΕΟ,marias kakogianni#45ta 6, vinteo