Το δίδυμο 20 των Παγκύπριων! Ο Μάριος κι η Ειρήνη μιλούν για την επιτυχία τους

Η Ειρήνη και ο Μάριος Σκίτσας, δίδυμα παιδιά από το Παραλίμνι κατάφεραν να βρίσκονται μαζί στη λίστα με τους πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων και εξασφάλισαν το απόλυτο 20.

Εκτός από σκληρή δουλειά σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία τους έπαιξε και η σχέση που έχουν, όπως οι ίδιοι εκμυστηρεύτηκαν μιλώντας στο  SigmaLive.
Η Ειρήνη πέρασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Απόφαση που πήρε κατά την τελευταία σχολική χρονιά.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη που οι κόποι μου απέφεραν καρπούς. Το αποτέλεσμα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα γιατί υπήρξε περίοδος αβεβαιότητα λόγω των συνθηκών που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι καθηγητές μου και οι γονείς μου», είπε η Ειρήνη.
Ο στόχος που είχε στο μυαλό της ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο για να έχει την καθημερινότητα που έχουν όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

«Υπήρξε ισορροπία. Διάβασμα και δεν στερήθηκα ποτέ τις εξόδους μου.  Η επιτυχία μας (σ.σ. εννοεί τον αδελφό της), οφείλεται στην αλληλοστήριξη που και ότι κάποιες φορές διαβάζαμε μαζί. Αυτό μας βοήθησε», είπε.

Ο Μάριος με το απόλυτο 20 εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή, κάτι που είχε αποφασίσει επίσης την τελευταία χρονιά.

«Σκεφτόμουν εάν θα ακολουθήσω Μαθηματικά ή Φυσική. Στο τέλος αποφάσισα την Ιατρική με σκοπό στην συνέχεια να ασχοληθώ με το ερευνητικό της κομμάτι», εξήγησε.

Ο Μάριος δεν στερήθηκε τίποτα. «Πήγαινα στα πάρτι. Είχα τις εξόδους μου και το διάβασμά μου».

Όσον αφορά την σχέση του με την αδελφή ο Μάριος είπε πως λόγω των διαφορετικών κλάδων δεν μπορούσαν να διαβάζουν μαζί. «Βοηθούσα την Ειρήνη στα Μαθηματικά κάποιες φορές και διαβάζαμε μαζί Νέα Ελληνικά. Βοήθησε φυσικά το γεγονός ότι έχουμε μια ισχυρή και δυνατή σχέση μεταξύ μας».

Διαβάστε επίσης:

Η Ελένη μπήκε Νομική με το απόλυτο 20! Οι πρώτες δηλώσεις στο SigmaLiveΠαγκύπριες: Η Θέα «κτύπησε» το απόλυτο 20 - «Δεν το περίμενα»
Keywords
Τυχαία Θέματα