Το ΔΗΚΟ καταδικάζει με έντονο τρόπο την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗΚΟ για την επέτειο της παράνομη ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών του τόπου σε ψευδοκράτος. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Συμπληρώνονται, σήμερα, 40 χρόνια από την αποσχιστική και παράνομη ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών του τόπου μας σε ψευδοκράτος. 

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και με τον ίδιο έντονο τρόπο καταδικάζουμε και τις τουρκικές μεθοδεύσεις για την αναβάθμιση αυτού του μορφώματος.

Η διεθνής κοινότητα και ειδικότερα η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν

το ψευδοκράτος και καταδικάζουν την ύπαρξη του ως νομικά άκυρη. Συγκεκριμένα η Κομισιόν, στην τελευταία έκθεση της για την Τουρκία, πήρε ξεκάθαρη θέση τονίζοντας ότι οι τουρκικές μεθοδεύσεις πλήττουν σοβαρά τις προσπάθειες της δημιουργίας της κατάλληλης ατμόσφαιρας για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, καλούνται τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα αυτής της αποσχιστικής αυτής ενέργειας.

Η Τουρκία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, στηρίζει τις απαράδεκτες αξιώσεις της για λύση δύο κρατών, στην ύπαρξη του ψευδοκράτους και επιχειρεί νομιμοποίηση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και της  κατοχής της μισής μας πατρίδας.

Μπροστά σ’ αυτά, η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει, το μοναδικό νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο. Ως Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ανάχωμα στους τουρκικούς σχεδιασμούς και έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ειρήνη και την ασφάλεια την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Είναι γι’ αυτό που οι εθνικοί μας αγώνες για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, περνούν και πρέπει να περνούν μέσα από την προάσπιση και την περαιτέρω ενίσχυση της αξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα