Το Κρεμλίνο κάνει λόγο «εξωτερικής παρέμβασης» για την εξέγερση στο Νταγκεστάν

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε τη Δευτέρα «εξωτερική παρέμβαση» σε σχέση με την αντι-ισραηλινή εξέγερση που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ένα αεροδρόμιο στην περιοχή του Νταγκεστάν όπου υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν θα συγκεντρώσει τους κορυφαίους συμβούλους του -- συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας και των αρχηγών κατασκοπείας -- αργότερα τη Δευτέρα για να συζητήσουν τις «προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να διχάσει τη ρωσική κοινωνία».

Η ρωσική αστυνομία

ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 60 άτομα ύποπτα για τη βίαιη εισβολή στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα, επιδιώκοντας να επιτεθούν σε Εβραίους επιβάτες που προέρχονταν από το Ισραήλ.

Δεκάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος), έσπασαν τις πόρτες και τα φράγματα στο αεροδρόμιο την Κυριακή, ανεβαίνοντας στον διάδρομο προσγείωσης. Το πλήθος των ανδρών προσπάθησε να περικυκλώσει ένα αεροπλάνο που είχε προσγειωθεί από το Τελ Αβίβ, αναζητώντας Εβραίους.

«Τα χθεσινά γεγονότα στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα είναι, σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα εξωτερικών παρεμβάσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Με φόντο τηλεοπτικά πλάνα που δείχνουν τη φρίκη αυτού που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας -- τους θανάτους ανθρώπων, παιδιών, ηλικιωμένων, είναι πολύ εύκολο για τους εχθρούς να εκμεταλλευτούν και να προκαλέσουν την κατάσταση», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Εξέχουσες προσωπικότητες στο Νταγκεστάν έχουν μιλήσει υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα