Το ματωμένο ημερολόγιο Χριστιανών-Μουσουλμάνων - Αριθμοί/Στοιχεία

Η βία εναντίον των Χριστιανών - όπως οι βομβιστικές επιθέσεις που σκότωσαν τουλάχιστον 311 άτομα σε καθολικές εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα - κλιμακώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη επίθεση, στην πραγματικότητα ήταν το έργο βομβιστών αυτοκτονίας από μια ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση, με διάφορους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να ήταν ακόμη μια πράξη εκδίκησης για την πρόσφατη μαζική δολοφονία μουσουλμάνων στη Νέα

Ζηλανδία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, τα κύρια θύματα της θρησκευτικής τρομοκρατίας είναι συντριπτικά μουσουλμάνοι. Αναφέρει, επίσης, ότι οι περισσότεροι από τους 70.000 θανάτους παγκοσμίως το 2017, το 85% ήταν μουσουλμάνοι.

Στοιχεία του Open Doors USA αναφέρουν πως 4.136 χριστιανοί έχουν σκοτωθεί για την πίστη τους από το 2018 και 1.200 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια έχουν καταστραφεί.

Δεν είναι ωστόσο οι πρώτες τέτοιες επιθέσεις που σχετίζονται με το Πάσχα των χριστιανών.

Σε πολλές χώρες όπου η πίστη έχει μεγαλύτερη σημασία για τους ανθρώπους, οι χριστιανοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να δεχθούν επιθέσεις κατά τις χριστιανικές ιερές μέρες, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Σε χώρες όπως η Νιγηρία, το Ιράκ, η Αίγυπτος και το Πακιστάν, η λατρεία σε αυτές τις ειδικές ημέρες συνοδεύεται συχνά με πιθανούς κινδύνους.

Στην Αίγυπτο, την Κυριακή των Χειλιών το 2017, οι βομβιστές αυτοκτονίας του ισλαμικού κράτους δολοφόνησαν 45 ανθρώπων σε Κοπτικές εκκλησίες.Στο Πακιστάν, το 2016, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που συνδέεται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν στοχεύει χριστιανούς που γιορτάζουν το Πάσχα σε δημόσιο πάρκο, σκοτώνοντας 75 ανθρώπους.Στη Νιγηρία, την Κυριακή του Πάσχα το 2012, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται ότι ήταν μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Boko Haram στοχοποίησε χριστιανούς έξω από μια εκκλησία, σκοτώνοντας 38 άτομα.

Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα, κατά μέσο όρο 345 οι Χριστιανοί σκοτώνονται για λόγους που σχετίζονται με την πίστη. Tην ίδια ώρα, 105 εκκλησίες και χριστιανικά κτίρια καίγονται ή δέχονται επίθεση, ενώ 219 χριστιανοί κρατούνται χωρίς δίκη, συλλαμβάνονται, καταδικάζονται και φυλακίζονται.

Επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων

Ερευνητές έχουν εντοπίσει αύξηση των αντιμουσουλμανικών επιθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων χωρών, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα από θανατηφόρες επιθέσεις:

ΗΠΑ - Αύγουστος 2016: Ο ιμάμης της Νέας Υόρκης και ο συνεργάτης του πυροβολούνται και σκοτώνονται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο κοντά στο τζαμί τους στο Queens. Η αστυνομία λέει ότι ήταν έγκλημα μίσους. Ο επιτιθέμενος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δολοφονία.Ελβετία - Δεκέμβριος 2016: Ένας άνδρας 30 ετών εισέρχεται σε ένα τζαμί στην κεντρική Ζυρίχη και ξεκινάει πυροβολισμούς σε άντρες που έπιναν τσάι μετά από προσευχή το απόγευμα. Τρεις τραυματίστηκαν. Ένας άντρας σκοτώθηκε από τον ίδιο δράστη νωρίτερα την ημέρα. Ο ύποπτος διέφυγε, αλλά βρέθηκε νεκρός κοντά σε ένα ποτάμι κοντά στο τζαμί. Καναδάς - Ιανουάριος 2017: Ο Alexandre Bissonnette, 27 ετών, σκοτώνει έξι μουσουλμάνους πιστούς και τραυματίζει πολλούς άλλους σε μια επίθεση στο τζαμί του Κεμπέκ κατά τις βραδινές προσευχές.Ηνωμένο Βασίλειο 2017: Ένας άνδρας 48 ετών στο Λονδίνο οδηγεί ένα φορτηγάκι σε μια ομάδα προσκυνητών που μόλις βγήκαν από ένα τζαμί μετά από προσευχή αργά τη νύχτα, σκοτώνοντας έναν 51χρονο άνδρα και τραυματίζοντας εννέα άλλους.Ισπανία - Αύγουστος 2017: Ο αριθμός εγκλημάτων που απευθύνονται σε μουσουλμάνους στην Ισπανία αυξάνεται μετά από θανατηφόρες επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στο Cambrils, καθώς και στα τζαμιά σε διάφορες πόλεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα