Το ωρολόγιο πρόγραμμα του ήρωα Φώτη Πίττα στο βιβλίο της Ιστορίας Γ΄Δημοτικού

Διδακτική πρόταση για τη Γ΄Δημοτικού κατέθεσε ο εκπαιδευτικός και μέλος της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας, κος Αντώνης Τίνης για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ήρωα Φώτη Πίττα, ο οποίος εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Άχνας, το οποίο η συντεχνία των δασκάλων ΠΟΕΔ,  έκδωσε το 2008 στο αφιέρωμα στους ήρωες Δάσκαλου.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα μετά την πρόταση του κ. Τίνη συμπεριλήφθηκε  στο βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ τάξης του Δημοτικού και ο λόγος σύμφωνα με τον

ίδιο είναι ότι αποτελεί ιστορική πηγή και «μέσα από αυτό μπορούν τα παιδιά να αντιληφθούν και προβληματιστούν τι συνέβαινε  στον τομέα της εκπαίδευσης πριν τόσα χρόνια».

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κος Τίνης ανέφερε πως «το 2008 η ΠΟΕΔ είχε προχωρήσει στην έκδοση ενός ημερολογίου για τους ήρωες δάσκαλους, που ήταν δάσκαλοι που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα. Δεσπόζει ωστόσο, η φυσιογνωμία του ήρωα δασκάλου Φώτη Πίττα ο οποίος το 1958 στη μάχη του Αχυρώνα έδωσε την ζωή του για την πατρίδα μας».

«Τότε στην έρευνα μας, είχαμε επικοινωνήσει με την οικογένειά του ήρωα και μας είχαν προμηθεύσει το ωρολόγιο πρόγραμμα της μοναδικής χρονιάς που υπηρέτησε στα σχολεία ο Φώτης Πίττας. Της μοναδικής, γιατί ως αγωνιστής έφυγε αντάρτης τα βουνά για να πολεμήσει για την ελευθερία της πατρίδας μας», εξιστόρησε ο κος Τίνης.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τίνη στα 25 λεπτά του βίντεο 

Keywords
Τυχαία Θέματα