Το σήκωσε η Μπράγκα, άτιτλη η Πόρτο! (video)

Σε ένα απίστευτο τελικό κυπέλλου Πορτογαλίας, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι (2-2, 4-2), η Μπράγκα κατέκτησε το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της με τον πλέον δραματικό τρόπο!

Είναι η ομάδα των χαμένων τελικών. Πέρυσι έχασε ένα δικό της κύπελλο μέσα από τα χέρια της, σπαταλώντας προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2) με μόλις 6 λεπτά να υπολείπονται στο ρολόι. Έχει χάσει τελικό Europa League και συνολικά τους 5 από τους 7 που έχει παίξει στην ιστορία της. Τα φαντάσματα ζωντάνεψαν για την Μπράγκα,

όταν η Πόρτο με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε το παιχνίδια στα πέναλτι (2-2), όμως εκεί η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα ήταν πιο ψύχραιμη και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο στην ιστορία της!

Το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Μπράγκα, που εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος των «δράκων» και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ από Ρούι Φόντε (12’) και Ζοσουέ (58’).

Ωστόσο, η Πόρτο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ένας άσημος πιτσιρικάς που εμπιστεύεται εσχάτως ο Ζοσέ Πεσέιρο (Αντρέ Σίλβα) μείωσε σε 1-2 (61’) και με εκπληκτικό ψαλιδάκι στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας έκανε το 2-2 και έστειλε τον τελικό στην παράταση και μετέπειτα στα πέναλτι.

Εκεί, Έκτορ Ερέρα και Μάξι Περέιρα αστόχησαν στις εκτελέσεις τους και η Μπράγκα που ευστόχησε σε όλα τα δικά της πέναλτι, έφτασε στο 4-2 και την κατάκτηση του κυπέλλου, αφήνοντας άτιτλη για φέτος την Πόρτο σε μία καταστροφική σεζόν για τους «δράκους».

Keywords
Τυχαία Θέματα