Δείτε το νέο σποτ του ΥΠΕΣ για την νέα πολιτική μετανάστευσης & ασύλου (VIDEO)

Μετά την σημερινή παρουσίαση της «Ολοκληρωμένης Μεταναστευτικής Πολιτικής &Πολιτικής Ασύλου - Ανθρώπινα και Αποφασιστικά» στο Προεδρικό Μέγαρο από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, το ΥΠΕΣ κυκλοφόρησε μονόλεπτο τηλεοπτικό σποτ όπου επεξηγούνται με απλά λόγια οι βασικές παράμετροι της στρατηγικής. 

Στο σποτ, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο για την ΚΔ να υποδεχτεί, να φιλοξενήσει και να διαχειριστεί τους σημερινούς αριθμούς μεταναστών. Η ίδια η ΕΕ το

2018 αρνήθηκε την είσοδο σε 500,000 ανθρώπους.» 

Σε άλλο σημείο, το βίντεο υπογραμμίζει πως ο πληθυσμός μόνο των αιτούντων άσυλο στην Κύπρο είναι αυτή τη στιγμή όσο και αυτός της Πάφου: «Από 14,440 το 2013, σήμερα οι αιτητές ασύλου φτάνουν τις 34,000. Σχεδόν όσος και ο πληθυσμός της Πάφου.»

Το σποτ κάνει επίσης σύγκριση με άλλα μεσογειακά κράτη της ΕΕ: «Οι αιτητές ασύλου αποτελούν σήμερα το 3,8% του πληθυσμού της Κύπρου, όταν σε Ελλάδα, Μάλτα, Ιταλία και Ισπανία είναι κάτω του 1%.»

Το βίντεο καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι αριθμοί των μεταναστών είναι αμείλιχτοι και οι δυνατότητές μας περιορισμένες. Είναι αναγκαία και επείγουσα η εφαρμογή της νέας μεταναστευτικής πολιτικής.»

Ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου
➡️https://t.co/Q1EgC9MpJG#ΜεταναστευτικήΠολιτική #ΑνθρώπιναΚαιΑποφασιστικά pic.twitter.com/Y8F06F37mq

— Υπουργείο Εσωτερικών (@MinInteriorCY) June 18, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα