Μαλάς: Να συνεχίσει η εξυγίανση στο ποδόσφαιρο

Υπάρχουν κάποιες μελανές σελίδες στον τομέα του αθλητισμού, ο νεποτισμός, ο παρεμβατισμός, η δημιουργία κυκλωμάτων μέσα σε ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες, και ειδικά στο ποδόσφαιρο, και πρέπει η πολιτεία να μην σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για τη διαφάνεια και την εξυγίανση ειδικά του ποδοσφαίρου, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Στις δηλώσεις του, ύστερα από συνάντησή του το μεσημέρι με την ηγεσία του ΚΟΑ,

ο κ. Μαλάς σημείωσε ότι αυτά τα οποία επισυμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον τομέα του ποδοσφαίρου δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα μας και δυστυχώς έχουν στιγματίσει τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Είπε πως ο αθλητισμός και η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι έκφραση πολιτισμού, και είναι πολύ σημαντικό μια σύγχρονη πολιτεία να στηρίζει τον αθλητισμό, «ειδικά τον αθλητισμό που αγγίζει ολόκληρη την κοινωνία και βεβαίως και τον πρωταθλητισμό».

Ανέφερε πως κατά τη συνάντηση συζήτησαν για τον ρόλο του ΚΟΑ και «ειδικά για τον παρεμβατικό του ρόλο στον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων. Θεωρώ ότι είναι ώριμος ο καιρός ο κώδικας χρηστής διακυβέρνησης να εφαρμοστεί και σε σχέση με τη διαχείριση των κονδυλίων», επεσήμανε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη, ο κ. Μαλάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την ανάληψη της προεδρίας από τη δική μας διακυβέρνηση, θα εργαστείτε σκληρά μαζί μας, έτσι ώστε όχι μόνο να γίνεται μια καλύτερη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων που διαθέτει η πολιτεία στις ομοσπονδίες, αλλά να ρυθμιστεί και το νομοθετικό πλαίσιο κάτω από το οποίο εποπτεύονται αυτές οι ομοσπονδίες, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση χρημάτων».

Είπε, επίσης, πως θεωρεί ότι μια σύγχρονη πολιτεία πρέπει να δώσει προτεραιότητες σε κάποια αθλήματα, έτσι ώστε να προαχθεί ο πρωταθλήματος. Σημείωσε πως «στη χώρα μας, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, δεν προάγουμε την αριστεία και τον πρωταθλητισμό μέχρι τέλους» μέσα από μια στρατηγική πολιτική που να δίνει την ευκαιρία από την αρχή μέχρι το τέλος να δημιουργούμε άριστους πρωταθλητές.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είχαν μια εξαιρετικά καλή συζήτηση και πως ο κ. Μαλάς είναι γνώστης του χώρου του αθλητισμού. Πρόσθεσε πως ο αθλητισμός είναι ο χώρος που ενώνει «και ως τέτοιος, θέλουμε να παραμείνει μακριά από αντιπαραθέσεις σε οποιαδήποτε περίοδο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα